Компот з горобини червоної на зиму – простий і швидкий рецепт заготовки горобинового компоту в домашніх умовах.

Компот із червоної горобини внесе в Ваші зимові заготовки приємну різноманітність. Він має ніжний запах і спокусливий, трохи терпкий смак.

Щоб приготувати цей чудовий компот нам знадобиться червона горобина.

Як варити компот з горобини на зиму в домашніх умовах.

Червона горобина

Ягоди перебрати, відокремити від хвостиків і вимити в воді.

Розкласти по банках, заповнити соком з яблук або цукровим сиропом, додавши невелику кількість лимонки. Для цукрового сиропу беремо воду – 1 літр; цукор – 1,5 гранчака, лимонка – 1 чайна ложка. Якщо Ви вирішили замість сиропу використовувати яблучний сік, то цукор можете і зовсім не додавати або взяти відповідно за своїми смаковими відчуттями.

Прикрити заготовки з горобини кришками і поставити на теплову обробку в киплячу воду на 3-5 хвилин. Або ж нагріваємо до 80-90 градусів 0,5 літровий посуд – 10 хвилин, 1 літровий посуд – 15 хвилин.

Закупорити кришки за допомогою ключа.

Укутати заготовки, перевернувши банки кришками вниз.

Такий Горобиновий компот може зберігається близько року. Для зберігання вибирайте приміщення з більш низькою ніж в кімнатах температурою. Це може бути підвал, комора, погріб, або будь-які інші наявні у Вас варіанти.