Компот з диких груш на зиму: рецепт смачного компоту з цілих груш без стерилізації

Компот з диких груш на зиму: рецепт смачного компоту з цілих груш без стерилізації

Нескінченно можна робити лише три речі – дивитися як цвіте дика груша, пити компот з груші дички і співати їм оди. Якщо розповідати про корисні властивості дикої груші, то не вистачить і дня. Тому, скажемо лиш те, що компот з диких груш неймовірно смачний. Він кислувато терпкий, ароматний, бадьорить і, повторюся, надзвичайно смачний. Досить дивно, що такі непривабливі на вигляд фрукти можуть бути настільки чудові на смак, але це так.

Перш ніж розпочати приготування компоту з груші дички, нам потрібно згадати як ми маринуємо огірки і помідори. Тут використовується принцип такий самий.

І так, вимийте груши, по можливості, обріжте плодоніжки.

Іноді це складно зробити, адже, самі плоди – їх шкірка і плодоніжка – дуже жорсткі. Чистити і видаляти насіннєву коробочку дички – це зовсім не реально.

Трилітрові бутлі обдайте окропом і покладіть до них груші. Наповніть банки, приблизно, на одну третину висоти.

У каструлі закип’ятіть воду і залийте груші окропом. Прикрийте банки кришками і залиште їх хвилин на 20.

Злийте з банок воду в каструлю, знову закип’ятіть і знову залийте груші окропом. Знову прикрийте банки кришками і відпочиньте 20 хвилин.

Тепер час готувати сироп. Злийте воду з банок до каструлі і додайте цукор з розрахунку 250 грам цукру на одну трьох літрову банку. Кип’ятіть сироп до розчинення цукру, після чого, залийте його назад в банки і закатайте їх кришками.

За бажанням, до сиропу можна додати лимонну кислоту, але правильно приготований компот зберігається і так чудово. Ну а смак груші дички посилювати і виправляти не варто.

Яскравий аромат і смак диких груш ви запам’ятаєте назавжди. І холодною зимою, і в літню спеку грушевий компот з дички незмінно придасть вам сил та підніме настрій.

Цей домашній напій настільки гарний і простий у приготуванні, що його може заготовити на зиму навіть не дуже досвідчена господиня. Дивимося відео-рецепт і готуємо банки на грушевий компот.