Компот з червоної смородини - домашня заготовка на зиму

Компот з червоної смородини – домашня заготовка на зиму

Консервувати компот з червоної смородини в домашніх умовах дуже просто. Вітамінний смачний компот на зиму готується дуже швидко і легко. Приготування заготовки починається з того, що потрібно запастися усіма складовими для рецепту. А їх всього три.

Компот з червоної смородини - домашня заготовка на зиму
Фото. Червона смородина для компоту

Інгредієнти для сиропу:

  • 1 л води,
  • 400 гр цукру,
  • червона смородина.

Як варити компот з червоної смородини на зиму

Достиглі цільні ягоди (бажано обирати сорта з більш крупними плодами), вимити, розмістити на друшляк. Після того як вода стече – відокремити від грона.

Підготовлені таким чином ягоди смородину розкласти по банках. Можете додати по 4-5 шт. плодов шипшини. Шипшину кладуть для кращого смаку, кольору і більшої користі компоту. Я так роблю, але ви можете пропустити цей крок.

Наповнені банки треба пару раз струснути. Це дає можливість більш щільно утрамбувати ягоди.

Див. також: Швидкий компот з черешні на зиму

З води та цукру зварити сироп та залити ягоди не гарячим цукровим сиропів.

Наповнені банки поставити на 20 хвилин для пастеризації під накритими кришками. Після чого просто закатати металеві кришки.

Охолоджені банки заховати в підвал.

Компот з червоної смородини - домашня заготовка на зиму

Відео-рецепт каналу “Готуємо дома” демонструє як зробити на зиму компот з порічок та м’яти. Спосіб приготування дуже швидкий, бо навіть зелень грона видаляти не треба. І так робити теж правильно. Однім словом, дивіться відео.

Ось і все “премудрості” як варити смачний компот з червоної смородини на зиму. Найчастіше, домашній компот з червоної смородини вживають при застуді. Але він дуже смачний і, найчастіше, його п’ють просто так – для задоволення.

Див. також: Смачний компот з вишні з кісточками на зиму без закатки