Аличу часто недолюблюють. Вона має дуже сильний кислий смак, недостатньо забарвлена. Але такий кислий смак – це плюс, якщо ми хочемо закрити компот на зиму. Для гарного кольору консервації краще поєднувати аличу з малиною.
Інгредієнти: Алича, Вода, М'ята, Малина, Цукор
Такий асорті-компот з аличі буде радувати око сірими дощовими осінніми і морозними зимовими днями, вразить ароматом, адже алича має специфічний приємний запах, а в поєднанні з малиною – просто казка. Для заготівлі можна використовувати як зрілі плоди, так і ще зеленуваті, не зовсім достиглі. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото докладно описує приготування.
Починаючи робити заготовку підготуйте:
- 200 гр аличі жовтої;
- 150-200 гр малини;
- 2700 мл води питної чистої;
- 2 гілки м’яти;
- ¾-1 склянка цукру (в залежності від солодкості аличі та малини).
Як зварити компот з аличі та малини на зиму
Робити заготовку починаємо з того, що готуємо тару. Стерилізуємо банки. Ясна річ, що перед стерилізацією їх необхідно добре помити. Перевертаємо їх, щоб ніякі пил і сміття не потрапили в них.
Промиваємо плоди аличі і ягоди малини. Хвостики видаляємо. Кісточки можемо не витягувати з плодів. Насипаємо аличу в банку. Туди ж відправляємо малину.
Добірні гілочки м’яти нам необхідні для доповнення букета аромату і поліпшення смаку. Кладемо їх до плодово-ягідної основи нашого компоту.
Кип’ятимо воду. До неї насипаємо необхідну кількість цукру. Це буде сироп, яким будуть заливатися плоди і ягоди.
Наповнюємо банки з заготовками сиропом.
Закочує за допомогою ключа банки з компотом.
Завжди консервацію слід перевернути вниз кришками, поставити на тканину, закутати. Кришки не повинні пропускати вологу. Якщо тканина залишилася суха, то переносимо банки в льох або на спеціальні полиці.
Ось такого красивого кольору смачний домашній компот з аличі та малини стане зимою, після того як настоїться. Тому, нехай вас не лякає його прозорий колір в банці на фото вище. ?