Консервовані кавуни – це смачний і цікавий десерт, який сподобається всім, хто любить ці великі соковиті ягоди. Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт консервування кавунів.
Інгредієнти: Кавуни, Оцет, Сіль, Цукор
Візьміть кавуни будь-якого сорту, головне, щоб вони були не перестиглі.
Пропорції повинні бути наступними. Для трилітрової банки:
- приблизно 2-2,5 кілограма кавуна;
- 90 грамів оцту;
- приблизно 1,5 літра маринаду.
Маринад готують в такій пропорції. На 1 літр води: 1 столова ложка солі та 2 столові ложки цукру.
Як консервувати кавуни на зиму
Краще брати кавуни невеликого розміру, бо з ними легше працювати – можна просто різати невеликими скибками по колу. Тоді вони будуть краще та гарніше вкладатися в банку. Якщо ви обрали великі ягоди – тоді поріжте їх шматками тих розмірів, які будуть для вас найбільш зручними.
Перед тим, як різати, кавуни треба добре вимити. Також обов’язково необхідно стерилізувати банки.
Далі треба зробити простий маринад. Для цього закип’ятіть воду і додайте в неї цукор та сіль. Почекайте, доки вони повністю розчиняться і залийте маринад в банки. Але не доливайте його до самого краю – хай лишиться трохи місця для оцту, який треба буде долити після стерилізації.
Після цього необхідно закрити банки кришками та поставити стерилізувати на 10 хвилин (рахувати необхідно від моменту закипання).
Далі треба витягти банки, долити оцет, закатати кришки, поставити догори дном, закрити ковдрою і лишити на добу.
Зберігати такі заготовки можна при кімнатній температурі. Тому для цього підійде кухонна шафа або комора.
Такий смачний консервований кавун можна їсти як десерт або додавати до різних страв. Він чудово смакує та має дуже приємний смак і аромат.