Кавуновий сік на зиму – як приготувати і зберегти

Сік можна готувати з різних фруктів та ягід, і кавун – це точно не виключення. Правда, такий сік не має настільки яскраво вираженого смаку, як сам кавун, але його можна використовувати як основу для кислих соків. Він нейтралізує надмірну кислоту, а ще, додає в напій вітаміни, які так необхідні організму в будь-яку пору року. Особливо, взимку.

Сік з кавуна можна змішувати з яблучним, грейпфрутовим та іншими кислими соками. Тому якщо ви надаєте перевагу саме таким напоям – пропонуємо вам простий рецепт соку з кавуна.

Для приготування можна брати кавун будь-якого сорту. Підійде як медово-цукровий так і водянистий, з трав’янистим присмаком. Це може бути червона або рожева ягода. Розмір також не має значення. Орієнтуйтеся лише  на те, скільки соку вам необхідно приготувати. Єдине, про що треба пам’ятати, обираючи кавун – він обов’язково повинен бути стиглим.

Спочатку помийте баштанну ягоду та добре витріть рушником. Потім поріжте на зручні для вас шматки, заберіть шкірку та насіння. До речі, шкірку можна не викидати, а використати, щоб приготувати варення або цукати.

Далі м’якіть треба подрібнити. Для цього можете скористатися блендером чи м’ясорубкою.

Сік перелийте в каструлю та доведіть до кипіння разом з м’якіттю.

Після цього гарячий сік необхідно процідити через сито, трохи притиснувши м’якіть. Якщо її ви збираєтеся використати для приготування пастили – можна сильно не віджимати.

Тепер в сік треба додати лимонну кислоту та цукор.

На 1 літр кавунового соку необхідно взяти:

  • 100 грамів цукру;
  • лимонної кислоти на кінчику ложки.

Додайте цукор та лимонну кислоту в сік і поверніть каструлю на маленький вогонь. Доведіть масу до кипіння постійно помішуючи. Так ви досягнете повного розчинення цукру.

Коли сік закипить, варіть ще 3-5 хвилин. після цього можете зразу ж розлити його в попередньо стерилізовані банки і закатати кришками. Або спочатку додати в нього інші соки за смаком і вже потім закатувати.

І, наостанок, відео про те, як приготувати сік з кавуна вдома: