Цей простий рецепт варення з кавунових кірок, «родом» з мого дитинства. Мама часто його готувала. Навіщо викидати шкірки, якщо з них можна запросто приготувати таке смачне варення без особливих додаткових витрат.
Інгредієнти: Ванілін, Кавуни, Сода, Цукор
Інгредієнти:
- 1 кг. корок кавуна
- 1,2 кг. цукру
- пакетик ваніліну
- 1,5 чай. лож. соди.
Як варити варення з кавунових кірок.
Скоринки від недавно з’їденого кавуна потрібно помити і видалити м’якоть, почистити зелену шкірку у кірок.
Потім нарізаємо їх шматочками невеликого розміру довжиною приблизно 5-8 см., Наколюємо кожен шматочок виделкою.
У склянці гарячої води потрібно розчинити харчову соду. Цей розчин перемішуємо з ще п’ятьма склянками води.
Оброблені кавунові скоринки заливаємо нашим розчином, закриваємо кришкою і тепер про заготівлю можна “забути” на чотири години.
Поки наші скоринки відмокають, подумаємо про приготування заливки.
Половину цукру (з необхідного за рецептом), насипаємо в іншу ємність і наливаємо туди три склянки води. Воду, з засипаним в неї цукровим піском, поставимо на вогонь і перекип’ятимо протягом 15 -20 хв.
Після чотирьох годин, зливаємо з кірочок воду і добре (кілька разів) промиваємо їх на друшляку під холодною проточною водою.
Потім, опускаємо кірки в киплячу цукрову заливку і варимо 15 хвилин.
Знімаємо прокип’ячене кавунове варення з плити і залишаємо настоюватися на ніч.
Вранці, висипаємо в нашу заготовку цукор, що залишився за рецептом, доводимо варення до кипіння, і варимо три години на повільному вогні, не забуваючи помішувати (щоб уникнути пригорання).
За дві хвилини до кінця варіння висипаємо в варення ванілін. Розливаємо гарячим в стерильні банки і закочуємо їх.
Варення їз кавунових кірок виходить як цукати, густе і ароматне. Я часто використовую його як начинку для штруделя. А діти, взагалі, називають моє варення «цукерка». Ось такий хороший рецепт можна приготувати в домашніх умовах на зиму – у хорошої господині нічого не пропаде.