Кавунове варення – рецепт як варити варення з кавунових кірок на зиму.

Цей простий рецепт варення з кавунових кірок, «родом» з мого дитинства. Мама часто його готувала. Навіщо викидати шкірки, якщо з них можна запросто приготувати таке смачне варення без особливих додаткових витрат.

Інгредієнти:

  • 1 кг. корок кавуна
  • 1,2 кг. цукру
  • пакетик ваніліну
  • 1,5 чай. лож. соди.

Як варити варення з кавунових кірок.

кавун

Скоринки від недавно з’їденого кавуна потрібно помити і видалити м’якоть, почистити зелену шкірку у кірок.

Потім нарізаємо їх шматочками невеликого розміру довжиною приблизно 5-8 см., Наколюємо кожен шматочок виделкою.

У склянці гарячої води потрібно розчинити харчову соду. Цей розчин перемішуємо з ще п’ятьма склянками води.

Оброблені кавунові скоринки заливаємо нашим розчином, закриваємо кришкою і тепер про заготівлю можна “забути” на чотири години.

Поки наші скоринки відмокають, подумаємо про приготування заливки.

Половину цукру (з необхідного за рецептом), насипаємо в іншу ємність і наливаємо туди три склянки води. Воду, з засипаним в неї цукровим піском, поставимо на вогонь і перекип’ятимо протягом 15 -20 хв.

Після чотирьох годин, зливаємо з кірочок воду і добре (кілька разів) промиваємо їх на друшляку під холодною проточною водою.

Потім, опускаємо кірки в киплячу цукрову заливку і варимо 15 хвилин.

Знімаємо прокип’ячене кавунове варення з плити і залишаємо настоюватися на ніч.

Вранці, висипаємо в нашу заготовку цукор, що залишився за рецептом, доводимо варення до кипіння, і варимо три години на повільному вогні, не забуваючи помішувати (щоб уникнути пригорання).

За дві хвилини до кінця варіння висипаємо в варення ванілін. Розливаємо гарячим в стерильні банки і закочуємо їх.

Варення з кавунових кірок

Варення їз кавунових кірок виходить як цукати, густе і ароматне. Я часто використовую його як начинку для штруделя. А діти, взагалі, називають моє варення «цукерка». Ось такий хороший рецепт можна приготувати в домашніх умовах на зиму – у хорошої господині нічого не пропаде.