Капуста маринована з буряком і морквою швидкого приготування в банках

Капуста маринована з буряком і морквою швидкого приготування в банках

Смачна хрустка капуста рожевого кольору, маринована з буряком і морквою – це проста і корисна прикраса столу. Її можна подати до будь-якого гарніру або використовувати в салатах. Приємний рожевий відтінок досягається за допомогою натурального барвника – буряка.

Швидко і смачно замаринувати капусту з морквою і буряком вам допоможе мій рецепт з фото, покроково розкриває всі етапи приготування цієї страви.

Як маринувати капусту швидкого приготування з буряком

Для того щоб зробити таку заготовку будемо використовувати білокачанну капусту. Загальна вага мого овоча 1,5 кілограма. Після того, як будуть зняті верхні забруднені листя і видалений качан, чистої ваги залишиться 1,1 кілограма.

Дрібно шаткуємо капусту. Дуже зручно для нарізки використовувати ніж з двома лезами, призначений спеціально для подрібнення капусти. Складаємо нарізку у велику каструлю.

маринована капуста

Одну велику моркву чистимо і натераємо на крупній тертці. Додаємо її до капусти.

маринована капуста

Буряк. Його я взяла зовсім небагато, буквально, 60-70 грам. Коренеплід також потрібно натерти на крупній тертці і додати до інших овочів. Кількість буряка залежить від того, який колір капусти ви хочете отримати на виході. Для рожевого кольору знадобиться зовсім небагато цього овоча, а для більш насиченого відтінку – трохи більше, грам 150.

маринована капуста

Половину великої головки часнику чистимо і кожен зубчик нарізаємо тонкими пластинами. Додаємо в каструлю з овочами.

маринована капуста

Перемішуємо капусту, моркву, буряк і часник.

маринована капуста

Варимо маринад. Для даного обсягу капусти нам знадобиться 500 мілілітрів води. Наливаємо в воду в каструлю і додаємо інші інгредієнти для маринаду:

  • сіль – 1,5 столових ложки (без гірки);
  • цукровий пісок – 6 столових ложок (без гірки);
  • ¼ склянки рослинної олії;
  • 1 лавровий лист;
  • 5-6 горошин чорного перцю;
  • оцтова есенція 70% – 1 столова ложка.

Якщо капусти у вас більше, то і кількість маринаду збільшуйте пропорційно її обсягу.

маринована капуста

Киплячим розсолом заливаємо овочі і гарненько перемішуємо. Не бійтеся лити окріп в капусту, від цього вона не втратить своєї хрусткості.

маринована капуста

Накриваємо овочі тарілкою відповідного розміру і встановлюємо на неї гніт. Як гніт, цілком, можна використовувати банку наповнену водою.

маринована капуста

Прикриваємо каструльку кришкою і залишаємо її при кімнатній температурі на 12-14 годин.

Готова капуста маринована з буряком і морквою перемішується і розкладається в чисті банки, які закриваємо кришками.

Капуста маринована з буряком і морквою швидкого приготування

Зберігати таку заготовку слід в основному відділі холодильника або на холоді не більше двох тижнів.

Капуста маринована з буряком і морквою швидкого приготування

Ось так, легко і просто можна приготувати мариновану капусту швидкого приготування. Капуста маринована з буряком і морквою на смак виходить в міру гострою, солодкуватою, а рожевий колір вигідно відрізняє її від звичайної маринованої капусти.