Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Для цього рецепту дочекайтеся урожаю пізньої капусти. До того моменту, коли тугенькі качани готові до різних свіжих салатів та консервування. Соковита й хрумка капуста, популярна мрія кулінара, що подобається вам і вашій родині. Наприклад, капуста чудово підійде для квашення із журавлиною по унікальному способу швидкого приготування.

Якщо ви віддаєте перевагу таким салатам, як маринована морква із кмином чи капуста із буряком по-грузинськи, то заготовка із капусти з журавлиною буде лідером серед інших зимових салатів, які хочеться швидше куштувати.  Зазвичай, цю корисну з кисло-солодким смаком страву встигають спожити ще до нового року.

Нашатковану на зиму капусту краще зберігати у дерев’яній діжці у погребі чи іншому холодному місці. Якщо капуста замерзне, то не страшно, свої смакові якості вона не втратить. Також її можна заготовлювати у великій емальованій каструлі.

Якщо у вас велика родина, плануйте на одну діжку  витратити 10 кг капусти, 200 грамів журавлини, трохи кропу, стакан дрібної солі.

Якщо вам треба заквасити капусти по цьому рецепту скромного об’єму, то вкладайте інгредієнти у банку згідно тих самих пропорцій. Наприклад, для опису цього рецепта з покроково зробленими фото, підготуйте лише один качан капусти. Після подрібнення та трамбування у банку, відправте салат у холодильник. Отже, на 2-х кілограмовий качан капусти, візьміть 40 грамів журавлини та 40 грамів солі.

Приготування квашеної капусти з журавлиною – процес простий, але захоплюючий. Зніміть з капусти брудні чи сухуваті верхні листки, переріжте качан навпіл. Кришіть капусту дрібненькою соломкою, залишаючи її твердий  качан. Капусту пересипте у широку миску, а качан – геть із кухонного столу.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

До нашаткованої капусти потрусіть сіль.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Ретельно розімніть та перетріть капусту до такого стану, коли вже почне виділятися сік.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Залишаємо на годину. Повторити трамбування і переминання знову та хай ще годину капустяна суміш вистоїться.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

У капусту, яка добре просочилася власним соком, тепер покришіть кріп, ретельно перемішайте. Якщо рідини занадто багато, зілліть зайву, але не усю. Бо  вона треба, щоб капуста мала вологе середовище для заквашування. Накрийте серветкою ємність та віднесіть у прохолодне приміщення приблизно на одну добу.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Залишилося додати чисту й свіжу журавлину. Насипте її у ємність із салатом, перемішайте акуратно, щоб ягідки залишилися цілими.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Підготуйте чисті банки. Ліпше, щоб це було кілька скляних ємностей, аби вам зручніше було викладати на тарілки із такої форми фасування. Ставте банки у холодильник. Якщо вирішите створити заготовку по цьому швидкому рецепту на зиму, то згадайте, що дерев’яна бочка для такої цілі буде кращим варіантом.

Капуста квашена з журавлиною в банках швидкого приготування

Смачна квашена капуста з журавлиною додає кислинки у другі страви. До будь-якої каші чи картоплі, з рибою чи тушкованим м’ясом. Дорослі і діти будуть хрумкотіти салатом із великим задоволенням. Перед подаванням до столу можна збризнути пахучою домашньою олійкою та покришити свіжий болгарський перець. Та це на ваш смак і розсуд.