Кабачки з часником в яблучному соку повинні сподобатися господиням – робиться заготівля швидко, а рецепт корисний і оригінальний. Смачний маринований салат з кабачків не містить оцту, а консервантом виступає яблучний сік.
Інгредієнти: Кабачки, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник, Яблучний сік
Як приготувати кабачки з часником в яблучному соці.
Незрілі кабачки миємо, очищаємо і ріжемо тонкими смужками (стружкою).
Потім, укладаємо в чисту 3 л банку.
Додатковий час у Вас займе приготування яблучного соку.
Миємо, чистимо яблука, вирізаємо серединки і ріжемо на четвертинки.
Додаємо 1 скл. води, проварюємо і протираємо через сито. Для склянки соку потрібно 3-5 яблук.
Як зробити заливку.
Для заливки однієї 3-х літрової банки знадобиться по 1 склянці яблучного соку, рослинного масла і води, 50 г часнику, по 30 г цукру і солі.
Беремо і змішаємо сік з яблук, дрібно порізаний часник, рослинне масло, сіль і цукор. Кип’ятимо все і заливаємо банку з кабачковою стружкою.
Закочуємо. Перевертаємо вниз шийкою, накриваємо і залишаємо до охолодження банок.
Заготовлений в домашніх умовах на зиму смачний маринований салат з кабачків прекрасно зберігається навіть в коморі багатоповерхівки.