Кабачки смажені з часником і зеленню – смачний і простий рецепт: кабачки по українськи на зиму.

Кабачки по українськи, взимку урізноманітнюють Ваше меню. Ці консервовані кабачки будуть прекрасною холодною закускою і доповненням до м’яса, каш або картоплі. Це дієтичний овоч, має в складі багато корисних компонентів і дуже корисний для здоров’я. Їх рекомендують їсти якомога більше людям з хворими суглобами. Тому, смачна і проста консервація кабачків на зиму повинна бути в арсеналі кожної господині.

Набір продуктів на літрову банку заготовки:

  • кабачки молоді 1,7 кг;
  • пісне масло 100 -120 г.;
  • часник – 15 г
  • зелень – 7 г
  • сіль – 10 г.;
  • оцет (9% -й) – 40 мл.

Як приготувати смажені кабачки з часником і зеленню на зиму.

кабачки

Приготування кабачків по українськи починається з того, що купуємо молоді кабачки невеликого розміру (5-6 см в діаметрі).

Нарізаємо їх товщиною 2-2,5 см.

Обсмажуємо на пісному маслі.

Кабачки викладаємо на тарілку, щоб вони охололи.

Дрібно ріжемо зелень (кріп, петрушку).

Розтираємо в ступці часник.

У вимиту і висушену банку наливаємо на дно пісне масло і оцет, кладемо зелень, часник і щільно укладаємо кабачки. Банку потрібно наповнити нижче горлечка на 2 см.

Потім, накриваємо їх стерильними кришками, і стерилізуємо. Час витримки в киплячій воді: банки 0,5 л.- 25 хв., банку 1 л.- 40 хв.

Після цієї процедури, банки необхідно герметично закупорити, поставити догори дном і накрити рушником. Нехай так охолонуть.

Консервація кабачків на зиму по такому смачному домашньому рецепту і проста, і дешева. Взимку, відкрити і з’їсти смажені кабачки, буде дуже приємно, смачно і корисно. Такий ось легкий і простий рецепт заготовки на зиму.