Кабачки по українськи, взимку урізноманітнюють Ваше меню. Ці консервовані кабачки будуть прекрасною холодною закускою і доповненням до м’яса, каш або картоплі. Це дієтичний овоч, має в складі багато корисних компонентів і дуже корисний для здоров’я. Їх рекомендують їсти якомога більше людям з хворими суглобами. Тому, смачна і проста консервація кабачків на зиму повинна бути в арсеналі кожної господині.
Інгредієнти: Кабачки, Кріп, Масло, Оцет, Петрушка, Сіль, Часник
Набір продуктів на літрову банку заготовки:
- кабачки молоді 1,7 кг;
- пісне масло 100 -120 г.;
- часник – 15 г
- зелень – 7 г
- сіль – 10 г.;
- оцет (9% -й) – 40 мл.
Як приготувати смажені кабачки з часником і зеленню на зиму.
Приготування кабачків по українськи починається з того, що купуємо молоді кабачки невеликого розміру (5-6 см в діаметрі).
Нарізаємо їх товщиною 2-2,5 см.
Обсмажуємо на пісному маслі.
Кабачки викладаємо на тарілку, щоб вони охололи.
Дрібно ріжемо зелень (кріп, петрушку).
Розтираємо в ступці часник.
У вимиту і висушену банку наливаємо на дно пісне масло і оцет, кладемо зелень, часник і щільно укладаємо кабачки. Банку потрібно наповнити нижче горлечка на 2 см.
Потім, накриваємо їх стерильними кришками, і стерилізуємо. Час витримки в киплячій воді: банки 0,5 л.- 25 хв., банку 1 л.- 40 хв.
Після цієї процедури, банки необхідно герметично закупорити, поставити догори дном і накрити рушником. Нехай так охолонуть.
Консервація кабачків на зиму по такому смачному домашньому рецепту і проста, і дешева. Взимку, відкрити і з’їсти смажені кабачки, буде дуже приємно, смачно і корисно. Такий ось легкий і простий рецепт заготовки на зиму.