Смачні овочеві асорті на зиму можна готувати з різних овочів. На цей раз заготовлю кабачки мариновані з огірками і таблетками аспірину.
Інгредієнти: Аспірин, Вода, Кабачки, Кріп, Огірки, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець горошком, Яблучний оцет
Щоб консервація при зберіганні не вибухала, а мариновані овочі при відкриванні банок були смачні і хрусткі, потрібно просто дотримуватися ряду важливих правил. Рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам дотримати технологію.
Почнемо по порядку. Спершу підготуємо продукти, які знадобляться для консервації. Нам потрібен:
- цукор;
- сіль;
- оцет яблучний;
- огірки;
- кабачки;
- цибуля;
- парасольки кропу;
- ацетилова кислота;
- банка з кришкою.
Як маринувати огірки з кабачком на зиму з аспірином
Починаючи консервувати овочеве асорті, перше, що потрібно зробити, це підготувати всі складові заготовки. Для початку миємо огірки залишаємо сушитися. Кабачки миємо й нарізаємо кружечками як на фото.
Ставимо кип’ятити воду. Стерилізуємо банки і укладаємо огірки, кабачки, кладемо цибулю і кріп. Заливаємо овочі окропом по вінця банки. У кожну 3-х літрову банку вливаємо 1 ст.ложечку оцту яблучного, 2 столові ложки цукру, 1 таблетку ацетилової кислоти і 1 ст.ложечку солі.
Можна використовувати і звичайний оцет, але яблучний більш корисний для здоров’я.
Зауважу, що якщо ви любите мариновані овочі з солоним смаком, то співвідношення солі і цукру міняєте. Кладете 2 ложки солі і 1 цукру.
Тепер будемо стерилізувати заготовку. Для цього просто ставимо каструлю на плитку, на дно кладемо щільну ганчірочку, ставимо на неї банку з огірками і наливаємо в каструлю воду. Варимо, приблизно, 20 хвилин, поки не пожовтіють огірки. Якщо будуть зелені ділянки, то варимо поки вони не змінять колір. Знімаємо банку з асорті і закочує. Перевертаємо, накриваємо ковдрою і залишаємо поки не охолоне.
Така теплова обробка заготовки запорука того, що кабачки мариновані з огірками не підірвуться. За цим рецептом мариновані овочі виходять солодкими і хрусткими. Смачного.