Ви можете приготувати кабачки мариновані в соку буряка і яблук, якщо любите взимку поласувати заготовками з кабачків, а всі рецепти, за якими Ви закривали раніше, вже трохи приїлися. Спробуйте зробити цю незвичайну заготовку, родзинкою якої стане маринад з червоного соку буряка і яблучного соку. Не розчаруєтеся. До того ж, приготувати такі мариновані кабачки – простіше нікуди.
Інгредієнти: Буряковий сік, Кабачки, Кріп насіння, Лимонна кислота, Масло, Яблучний сік
Маринування починається з вибору сировини. Для нашого рецепта нам знадобляться тільки молоденькі кабачки – без насіння.
Позбавляємо кабачки від їх одягу (чистимо шкірку) і нашатковуємо їх кружечками (не товстими) або нарізаємо кубиками і відразу укладаємо в підготовлені банки.
Для заливки – маринаду потрібно підготувати:
- буряковий сік (обов’язково буряк червоних сортів) – 1 стакан (200гр.),
- яблучний сік (краще з кислих фруктів) – 1 стакан,
- додати пісне (краще рафіноване) масло – 1 склянку,
- одну з кислот (аскорбінову – 2 гр. або лимонну – 3 гр.),
- насіння кропу розтерті в порошок – 1 столову ложку.
Киплячою заливкою заливаємо наші кабачки і дуже швидко герметично закупорюємо банки. Закрутки краще укутати до охолодження.
Мариновані кабачки, приготовані по цьому оригінальному домашньому рецепту виходять дуже красивого бурякового кольору, а яблучний сік надає їм неповторного запашного і приємного післясмаку. Така заготовка з кабачків, напевно, здивує тих, хто прийшов до Вас у гості.