Кабачки мариновані в соку буряка і яблук: незвичайний рецепт маринаду – смачна і оригінальна заготовка на зиму з кабачків.

Ви можете приготувати кабачки мариновані в соку буряка і яблук, якщо любите взимку поласувати заготовками з кабачків, а всі рецепти, за якими Ви закривали раніше, вже трохи приїлися. Спробуйте зробити цю незвичайну заготовку, родзинкою якої стане маринад з червоного соку буряка і яблучного соку. Не розчаруєтеся. До того ж, приготувати такі мариновані кабачки – простіше нікуди.

кабачки

Маринування починається з вибору сировини. Для нашого рецепта нам знадобляться тільки молоденькі кабачки – без насіння.

Позбавляємо кабачки від їх одягу (чистимо шкірку) і нашатковуємо їх кружечками (не товстими) або нарізаємо кубиками і відразу укладаємо в підготовлені банки.

Для заливки – маринаду потрібно підготувати:

  • буряковий сік (обов’язково буряк червоних сортів) – 1 стакан (200гр.),
  • яблучний сік (краще з кислих фруктів) – 1 стакан,
  • додати пісне (краще рафіноване) масло – 1 склянку,
  • одну з кислот (аскорбінову – 2 гр. або лимонну – 3 гр.),
  • насіння кропу розтерті в порошок – 1 столову ложку.

Киплячою заливкою заливаємо наші кабачки і дуже швидко герметично закупорюємо банки. Закрутки краще укутати до охолодження.

Мариновані кабачки, приготовані по цьому оригінальному домашньому рецепту виходять дуже красивого бурякового кольору, а яблучний сік надає їм неповторного запашного і приємного післясмаку. Така заготовка з кабачків, напевно, здивує тих, хто прийшов до Вас у гості.