Кабачкова ікра без томатної пасти і стерилізації

Способів приготування домашньої кабачкової ікри безліч, але, з огляду на уподобання своїх домашніх, я готую ікру з морквою і без додавання томатної пасти. Заготівля виходить ніжною, з невеликою кислинкою і приємним післясмаком.

Готую я, звичайно, невеликими порціями – це зручно, адже всі овочі досить об’ємні. Інвентар для консервування потрібен гранично простий: для подрібнення овочів знадобиться кухонний комбайн, сковорода, каструля для тушкування ікри і стерилізатор для банок. Всього вихід ікри – 1200 гр.

Я взяла півтора кілограма кабачків, півкіло цибулі ріпчастої і свіжої моркви, дві великі жовті помідорини. Томатну пасту не додавала зовсім! Для тушкування моркви і цибулі використовувала рослинне масло. Всього на цю кількість кабачків потрібно по 1 ст.л. солі і цукру, ½ ч.л. лимонної кислоти.

Як зробити кабачкову ікру без томатної пасти

Моркву почистила, нарізала шматочками, двічі прокрутила на комбайні.

Кабачкова ікра без томатної пасти

Виклала моркву на сковороду з маслом, гасила під закритою кришкою 15 хвилин.

Теж саме зробила з цибулею, потім, додала його до моркви і продовжувала тушкувати ще 15 хвилин.

Кабачкова ікра без томатної пасти

Помідори вимила, прибрала плодоніжки і розрізала кожну помідорину на 6 частин.

Кабачкова ікра без томатної пасти

З кабачка зрізала шкірку, прибрала м’якоть з кісточками. Подрібнила на комбайні разом з помідорами.

Кабачкова ікра без томатної пасти

Виклала в каструлю, туди ж додала морквяно-цибульну суміш, сіль, цукор і лимонну кислоту. Тушкувала під кришкою 20 хвилин, після чого розклала в стерилізовані на водяній бані банки і закупорила.

Кабачкова ікра без томатної пасти

Кабачкова ікра, заготовлена без томату, зберігається до нового року в льосі або гаражній ямі, але якщо є великий холодильник для заготовок, то краще зберігати в ньому.