Ікра з баклажанів на зиму – смачний домашній рецепт: баклажани з помідорами і цибулею.

Для любителів “синеньких” є відмінний і доступний домашній рецепт – ікра з баклажанів. Приготовлені таким чином баклажани, з помідорами і цибулею, взимку стануть відмінною апетитною холодною закускою. Адже консервована ікра – смачна і корисна холодна закуска.

Для приготування ікри нам буде потрібно:

  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 600гр.
  • Ріпчаста цибуля – 400 – 500гр.
  • Сіль – покласти на свій смак.

Як приготувати ікру з баклажанів на зиму – покроково.

баклажани

І так, вимиємо “сині” і нашаткувати їх на дрібненькі кубики.

Потім, злегка зарум’янимо їх на пісному маслі.

Цибулю “роздягнемо” і дрібно накришимо ножем як на зажарку.

Червоні помідори, теж, поріжемо дрібними кубиками.

Всі наші підготовлені компоненти для ікри складаємо в глибоку посудину і, посоливши за смаком, перемішаємо. Хто любить в закусці гостроту, можна додати трішки червоного меленого перцю.

Отриману суміш, перемішуючи постійно і акуратно, доводимо до кипіння.

Ще гарячу заготовку розкладемо по чистим банкам і поставимо стерилізувати. Банки на півлітра: 40 – 45 хв., А літрові – близько години.

Після стерилізації закатати металевими кришками.

Баклажанна ікра – така апетитна, красива і корисна холодна закуска, стане знахідкою для будь-якої господині взимку.