Для любителів “синеньких” є відмінний і доступний домашній рецепт – ікра з баклажанів. Приготовлені таким чином баклажани, з помідорами і цибулею, взимку стануть відмінною апетитною холодною закускою. Адже консервована ікра – смачна і корисна холодна закуска.
Інгредієнти: Баклажани, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сіль
Для приготування ікри нам буде потрібно:
- Баклажани – 1 кг.
- Помідори – 600гр.
- Ріпчаста цибуля – 400 – 500гр.
- Сіль – покласти на свій смак.
Як приготувати ікру з баклажанів на зиму – покроково.
І так, вимиємо “сині” і нашаткувати їх на дрібненькі кубики.
Потім, злегка зарум’янимо їх на пісному маслі.
Цибулю “роздягнемо” і дрібно накришимо ножем як на зажарку.
Червоні помідори, теж, поріжемо дрібними кубиками.
Всі наші підготовлені компоненти для ікри складаємо в глибоку посудину і, посоливши за смаком, перемішаємо. Хто любить в закусці гостроту, можна додати трішки червоного меленого перцю.
Отриману суміш, перемішуючи постійно і акуратно, доводимо до кипіння.
Ще гарячу заготовку розкладемо по чистим банкам і поставимо стерилізувати. Банки на півлітра: 40 – 45 хв., А літрові – близько години.
Після стерилізації закатати металевими кришками.
Баклажанна ікра – така апетитна, красива і корисна холодна закуска, стане знахідкою для будь-якої господині взимку.