Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації та оцту – найсмачніша, просто пальчики оближеш

Ікра з баклажанів – це всім знайома та відома страва. І щоб взимку не купляти для її приготування дорогі інгредієнти – можна законсервувати таку ікру.Для приготування треба взяти такі прості та всім доступні компоненти:

  • баклажани – 3,5 кілограма;
  • помідори – 3,5 кілограма;
  • болгарський перець – 2 кілограма;
  • цибуля ріпчаста – 2 кілограма;
  • рафінована соняшникова олія – ⅓ літра;
  • сіль – 2 чайних ложки;
  • чорний мелений перець – за смаком.

Як зробити ікру з баклажанів на зиму

Спочатку вимийте помідори баклажани і перець. Цибулю почистіть від лушпиння.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Далі треба нарізати цибулю та почати її пасерувати в глибокій пательні. Цибулю можна різати досить великими шматочками.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Після цього поріжте кубиками перець. Доки ви його ріжете, цибуля вже має стати прозорою.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Також треба очистити та нарізати кубиками баклажани.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Тепер можна додати перець та баклажани до цибулі, добре перемішати інгредієнти та продовжити обсмажування.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Тушкуйте овочі на слабкому вогні, періодично їх помішуйте.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Також треба пластинками нарізати помідори і додати їх до інших овочів. Посоліть та поперчіть страву.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Ікра повинна отримати такий золотистий колір, як на фото. А ще, з неї має вийти зайва волога. Для цього необхідна десь година-півтори.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Час від часу мішайте і пробуйте ікру, якщо треба, додайте до неї ще солі.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Тепер лишилося розкласти ікру в чисті стерилізовані банки, закрутити кришками та лишити остигати, поставивши догори дном. Не забудьте загорнути банки ковдрами.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації

Зберігати таку ікру можна навіть при кімнатній температурі, але обов’язково в темному місці.

Ікра з баклажанів на зиму без стерилізації

Ікру можна мастити на хліб або подавати з іншими стравами. В будь-якому разі, вона буде чудово смакувати.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації