Ікра із зелених помідорів на зиму – рецепт смачної заготовки із зелених помідорів в домашніх умовах.

Смачна ікра із зелених томатів готується з плодів, які не встигають дозріти і висять на кущах смутними зеленими кетягами. Використовуйте цей простий рецепт й ті не дозріли плоди, які більшість просто викидає як непридатні для їжі, стануть смачною заготівлею, яка порадує Вас взимку.

Переходимо до суті, як зробити ікру з зелених помідорів.

Потрібно взяти 600 г зелених томатів, 200 г свіжої моркви і 50 г ріпчастої цибулі.

Фото. Зелені помідори, морква, цибуля - інгредієнти для ікри
Фото. Зелені помідори, морква, цибуля – інгредієнти для ікри

Овочі нарізати на великі шматочки і спекти в духовці. Обов’язково додати пару ложок олії соняшникової або кукурудзяної, щоб запобігти підгоранню.

М’які томати і інші овочі перемолоти на м’ясорубці або “перебити” в блендері.

Скласти овочеву масу в каструлю і додати 15 г солі, 10 г цукру, 100 г якісного томатного соусу і нарізану петрушку за смаком.

Варити ікру до стану, коли овочі, томат і спеції перетворяться в однорідну масу.

Готову красиву і ароматну ікру розкласти в банки (краще півлітрові) і поставити на стерилізацію на 60 хвилин.

Закатати і перевернути догори дном, щоб при охолодженні банок кришки були довго гарячими.

Як бачите, використовуючи прості рецепти, можна легко і смачно заготовлювати зелені помідори на зиму. Домашня ікра із зелених помідорів взимку використовується по всякому. Це може бути і холодна закуска, і гарнір до м’яса. У другому випадку ікру можна розігріти в мікрохвильовці або в духовці.