Хрусткі солоні огірки в банках, але як бочкові на смак

Хрусткі солоні огірки в банках, але як бочкові на смак

Багатьом людям дуже подобаються смачні хрусткі солоні бочкові огірки в якості закуски. Але зберігати таку заготовку потрібно тільки в холодному погребі, а не у всіх є така можливість. Я пропоную господиням свій домашній перевірений рецепт, як смачно засолити огірочки з часником і спеціями, а потім закатати їх на зиму методом гарячої заливки. Приготовлені за моїм рецептом огірки після закручування не втрачають своєї твердості, залишаються міцними і хрусткими. Завдяки покроково зробленим фото, думаю, приготувати на зиму солоні огірки в банках як бочкові, вам буде зовсім не складно.

Складові заготовки:

Солоні огірки в банках як бочкові

  • огірки – 5 кг;
  • сіль – 7 ст.л. (з гіркою);
  • вода – 5 літрів;
  • часник – 2 головки;
  • лист хрону – 5-6 шт.;
  • кріп (суцвіття і гілки) – 6-8 шт.

Як солити огірки в банках як бочкові

Для початку, складаємо огірки в глибоку ємність, заливаємо їх холодною водою і добре відмиванням від налиплого грунту.

Солоні огірки в банках як бочкові

Далі, брудну воду після миття огірків зливаємо, заливаємо огірочки холодною водою на годину.

За цей час готуємо спеції. Часник нам потрібно почистити і нарізати кожен зубчик на три-чотири тоненьких пластини. Листя хрону і кріп потрібно сполоснути під прохолодною водою.

Солити огірочки ми будемо у великій каструлі, у кого є дерев’яний бочонок можна в ньому солити. На дно каструлі (бочки) укладаємо 3-4 листи хрону і стільки ж гілочок кропу з парасольками.

Солоні огірки в банках як бочкові

Далі, нам потрібно з огірків злити воду і у кожного огірочка гострим ножем відрізаємо кінчики. Огірки укладаємо в каструлю (бочонок). Не забуваємо додати часник туди ж.

Солоні огірки в банках як бочкові

Зверху огірків кладемо кріп і хрін, що залишились.

Солоні огірки в банках як бочкові

Далі, нам треба в холодній воді гарненько розмішати сіль і отриманим розчином залити огірки.

Зверху на огірки кладемо плоску тарілку, на яку ставимо вагу. Я для цього звичайну банку з водою використовую. Яка у мене вийшла конструкція видно на фото.

Солоні огірки в банках як бочкові

Огірочки наші повинні просолюється при кімнатній температурі протягом 72 годин. Після цього, добре просолені огірки ми будемо консервувати у банках на зиму.

Солоні огірки в банках як бочкові

Для цього, солоні огірки виймаємо з розсолу, промиваємо їх холодною водою і щільно укладаємо в банки.

Солоні огірки в банках як бочкові

Як видно на фото зверху, на розсолі утворився білий наліт. Щоб позбутися від нальоту розсіл нам потрібно процідити крізь сито. Перед проціджуванням прибираємо з розсолу спеції і викидаємо їх. Спеції вже передали свою пряність розсолу і вони нам більше не знадобляться. А ось солоний часничок я залишаю, він дуже смачний. ?

Солоні огірки в банках як бочкові

Огірки в банках, перш за все, потрібно залити крутим окропом і залишити їх пропарити на 15 хвилин.

Далі, кип’ятимо проціджений розсол, знімаючи з нього шумівкою піну.

Солоні огірки в банках як бочкові

Воду з огірків зливаємо, заливаємо банки гарячим розсолом і закручуємо кришками.

Солоні огірки в банках як бочкові

В результаті, у нас вийшли дуже смачні хрусткі солоні огірки. Хоч і зробили ми заготовку в банках, але на смак вони як справжні бочкові, тільки зберігати їх ми зможемо у звичайній коморі.