Сьогодні буду маринувати на зиму хрусткі огірки з гірчицею і морквою. Заготовка дуже проста і виходить дуже смачна. Такий рецепт маринованих огірків дуже легкий в приготуванні за рахунок мінімальної кількості інгредієнтів і приготування без стерилізації. За смаком огірочки виходять приємно хрусткими, як то кажуть – «пальчики оближеш». З мого перевіреного домашнього рецепта, проілюстрованого покроково зробленими фото, ви дізнаєтеся як правильно маринувати огірки на зиму з гірчицею і морквою. До справи!
Інгредієнти: Гірчиця, Лавровий лист, Морква, Огірки, Оцет, Сіль, Цукор, Часник
Для однієї літрової банки знадобляться такі інгредієнти:
- 10-12 кружалець моркви;
- 1 ч. л. гірчиці в зернах;
- 1 ст. л. солі без верху;
- 4 ст. ложки оцту 9%;
- 1 зубок часнику;
- 2 ст. л. цукру без верху;
- 1 шт. лаврового листа.
Як маринувати огірки на зиму з гірчицею і морквою
Огірочки перед приготуванням замочують на дві-три години в холодній воді.
За цей час необхідно підготувати літрові банки, попередньо промивши їх содою і простерилізувавши над парою по 10 хвилин кожну.
Потім, викладаємо на дно по 10-12 кружечків очищеної моркви. Зверху кладемо один лавровий лист і один зубчик часнику.
Вимиті огірочки укладаємо акуратно в баночки стоячи. Якщо огірки маленькі, то можна укласти і лежачи.
Після цього, заливаємо огірки окропом два рази і витримуємо по 10-15 хвилин. На третій раз воду з баночок злити треба в каструльку для приготування розсолу. Додаємо в розсол потрібну кількість солі і цукру. Кількість розраховуємо виходячи з кількості наповнених баночок.
Поки розсол буде закипати, додаємо в банки по 1 ч. ложці зерен гірчиці і по 4 ст. ложки оцту в кожну.
Як розсол закипить, розливаємо його по банках і закатуємо. У перевернутому стані огірки мариновані з гірчицею треба укутати під плед або покривало і залишити так поки вони не охолонуть.
Такі смачні хрусткі огірки мариновані з зернами гірчиці і морквою можуть зберігатися в коморі кілька років, але, зазвичай, за зиму все швидко з’їдається. Спробуйте зробити таку заготовку і ви. ?