Хрусткі огірки-корнішони мариновані на зиму

Маленькі хрумкі огірочки корнішони – це одна з найсмачніших закусок. Такі огірки продаються в будь-якому магазині, але нащо платити більше, коли можна зробити їх самостійно. Зараз ми вам розкажемо простий рецепт приготування такої заготовки.

Тут кількість продуктів розрахована на 5 банок по 1,5 літра:

  • 1,5-2 кілограма корнішонів;
  • 1,7 склянки солі;
  • 0,85 склянки цукру;
  • 8,5 літра чистої води;
  • 3 листа хрону;
  • 150 грамів кропу (листя, стебла, верхівки);
  • 50 грамів часнику;
  •  0,5-1 штука пекучого перцю;
  • 10 листочків вишні;
  • 200 мілілітрів оцту (40 мілілітрів на 1,5 літрову банку);
  • 10 листочків чорної смородини.

Як маринувати корнішони на зиму

Спочатку помийте огірочки та обріжте у них хвостики з двох сторін.

Хрусткі мариновані корнішони

Стерилізуйте банки та розкладіть в них корнішони, намагаючись вкласти їх рівними рядами.

Хрусткі мариновані корнішони

Поріжте суміш з зелені та листя.

Хрусткі мариновані корнішони

Почистіть часник. Більше з ним нічого робити не треба, він має лишитися цілим.

Хрусткі мариновані корнішони

Покладіть в банки нарізане листя, часник, шматочки перцю.

Хрусткі мариновані корнішони

Доведіть воду до кипіння і посоліть.

Хрусткі мариновані корнішони

Також не забудьте додати цукор.

Хрусткі мариновані корнішони

Залийте розсіл в банки та почекайте кілька хвилин.

Хрусткі мариновані корнішони

Потім ще раз злийте воду назад в каструлю.

Хрусткі мариновані корнішони

Потім доведіть до кипіння і знову залийте в банки.

Хрусткі мариновані корнішони

Потім ще раз злийте в каструлю.

Хрусткі мариновані корнішони

Знову доведіть до кипіння, а тим часом налийте в банки оцет.

Хрусткі мариновані корнішони

Тепер лишилося залити банки маринадом, закатати кришки, вкрити заготовки ковдрою та лишити до повного вистигання.

Хрусткі мариновані корнішони

На наступний день можна переставити банки в льох, комору або кухонну шафу.

Хрусткі мариновані корнішони

Консервуйте огірочки за таким простим рецептом і смакуйте справжні корнішони.