Маленькі хрумкі огірочки корнішони – це одна з найсмачніших закусок. Такі огірки продаються в будь-якому магазині, але нащо платити більше, коли можна зробити їх самостійно. Зараз ми вам розкажемо простий рецепт приготування такої заготовки.
Інгредієнти: Вода, Корнішони, Кріп, Листя вишні, Листя смородини, Оцет, Пекучий перець, Сіль, Хрін, Цукор, Часник
Тут кількість продуктів розрахована на 5 банок по 1,5 літра:
- 1,5-2 кілограма корнішонів;
- 1,7 склянки солі;
- 0,85 склянки цукру;
- 8,5 літра чистої води;
- 3 листа хрону;
- 150 грамів кропу (листя, стебла, верхівки);
- 50 грамів часнику;
- 0,5-1 штука пекучого перцю;
- 10 листочків вишні;
- 200 мілілітрів оцту (40 мілілітрів на 1,5 літрову банку);
- 10 листочків чорної смородини.
Як маринувати корнішони на зиму
Спочатку помийте огірочки та обріжте у них хвостики з двох сторін.
Стерилізуйте банки та розкладіть в них корнішони, намагаючись вкласти їх рівними рядами.
Поріжте суміш з зелені та листя.
Почистіть часник. Більше з ним нічого робити не треба, він має лишитися цілим.
Покладіть в банки нарізане листя, часник, шматочки перцю.
Доведіть воду до кипіння і посоліть.
Також не забудьте додати цукор.
Залийте розсіл в банки та почекайте кілька хвилин.
Потім ще раз злийте воду назад в каструлю.
Потім доведіть до кипіння і знову залийте в банки.
Потім ще раз злийте в каструлю.
Знову доведіть до кипіння, а тим часом налийте в банки оцет.
Тепер лишилося залити банки маринадом, закатати кришки, вкрити заготовки ковдрою та лишити до повного вистигання.
На наступний день можна переставити банки в льох, комору або кухонну шафу.
Консервуйте огірочки за таким простим рецептом і смакуйте справжні корнішони.