Хрусткі малосольні патисони на зиму – прості рецепти домашньої кухні

Хтось каже, що малосольні патисони схожі на огірки, комусь вони більше нагадують гриби, але всі одноголосно сходяться на тому, що вони дуже смачні, і прикрашають будь-який стіл. Можна приготувати малосольні патисони на зиму, але заготовлюйте їх побільше, інакше не вистачить.

Для засолювання вибирайте дрібні плоди. Їх м’якоть ніжніша, в них немає жорсткого насіння, і не потрібно очищати шкірку. Якщо патисони переспіли, приготуйте з них «овочевий кошик», це буде прекрасне доповнення до столу. Середній розмір патисонів для засолювання той, який легко входить в горловину банки.

Вимийте патисони та гострим ножем виріжте плодоніжки. Приготуйте банки і розсіл.

Для 1 літра розсолу:

  • 1 л води;
  • 30 гр солі;
  • Спеції: часник, листя хрону, зелень кропу, перець горошком, і все, що ви зазвичай додаєте для засолювання огірків.

Покладіть на дно банки спеції, і зверху патисони. Трохи не докладайте до верху банки, щоб розсіл повністю їх покривав. Якщо патисони все ж завеликі, розріжте їх навпіл.

Поставте на плиту каструлю з соленою водою і закип’ятіть. Залийте киплячим розсолом патисони, і прикрийте їх кришками. Зазвичай для засолювання заливають овочі холодним розсолом, але тут потрібен окріп, щоб розм’якшити шкірку патисонів. Не закупорюйте банки, а просто прикрийте і поставте на 3-4 дні в тепле і темне місце. Цього часу достатньо, щоб патисони просолилися. Закрийте банки щільними пластмасовими кришками, і приберіть їх в прохолодне місце.

Якщо ви турбуєтеся про збереження патисонів і хочете їх закатати, відразу після закінчення процесу засолювання злийте розсіл з банок в каструлю і закип’ятіть його. Приберіть піну, і залийте знову киплячим розсолом патисони. Відразу накривайте банки залізними кришками і закатуйте їх гайковим ключем.

Такі патисони менш вимогливі до температурного режиму і їх можна зберігати всю зиму, навіть в кухонній шафці.

Дивіться на відео простий рецепт, як зробити смачні та хрусткі патисони на зиму: