Мариновані корнішони – це хрустка та смачна заготовка на зиму. А для її приготування треба мінімум продуктів та часу. Тому пропонуємо вам рецепт цієї цікавої страви.
Інгредієнти: Виноградне листя, Вода, Гвоздика, Корнішони, Лавровий лист, Листя смородини, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Оскільки більшість любить корнішони “як з магазину”, в цьому рецепті використані ті інгредієнти які допоможуть досягти саме такого смаку.
Для приготування необхідно взяти маленькі огірочки, перебрати їх, вибрати тільки якісні цілі плоди та залити водою на 4 години.
Також треба вибрати банки. Цей рецепт розрахований на літрові та півлітрові. Вони найбільш зручні, адже навіть в таку ємність маленьких огірків вміщується дійсно багато.
Для приготування маринаду, на 1 літр води необхідно взяти:
- сіль – 2 столові ложки;
- цукор – 4 столові ложки;
- оцет 9% – 3 столові ложки;
- перець горошком – 6-7 штук;
- гвоздика – 2-3 штуки;
- лавровий лист – 2 штук;
- часник, листя смородини, винограду або малини – за бажанням.
Огірки можна брати в тій кількості, в якій ви хочете (щоб влізли в банку).
Як маринувати корнішони в літрових банках на зиму
Спочатку треба закип’ятити воду в каструлі.
Поки вода гріється – стерилізуйте банки та кришки.
Далі покладіть на дно банок кріп, листочок смородини, малини чи винограду (можна і декілька), лавровий лист, бутон гвоздики та кілька горошин перцю.
Далі розкладіть огірочки в банки.
Ще раз закип’ятить воду та зразу ж розлийте її в банки з огірками.
Почекайте 10 хвилин, злийте воду назад в каструлю та ще раз прокип’ятіть.
Тепер розлийте воду назад в банки і лишіть ще на 10 хвилин.
Потім злийте назад в каструлю, додайте сіль, цукор та перемішайте.
Коли вони добре розчиняться – доведіть воду до кипіння і додайте оцет.
Тепер у вас є готовий маринад, яким можна наповнювати банки.
Зразу ж закатайте кришками, поставте догори дном та лишіть охолоджуватися.
Зберігати такі заготовки треба в прохолодному місці: льох, комора, кухонна шафа.
Якщо ви все зробите правильно – у вас вийдуть смачні хрумкі корнішони, які можна подавати до різних страв, або їсти просто так – собі в задоволення.