Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Мариновані корнішони – це хрустка та смачна заготовка на зиму. А для її приготування треба мінімум продуктів та часу. Тому пропонуємо вам рецепт цієї цікавої страви.

Оскільки більшість любить корнішони “як з магазину”, в цьому рецепті використані ті інгредієнти які допоможуть досягти саме такого смаку.

Для приготування необхідно взяти маленькі огірочки, перебрати їх, вибрати тільки якісні цілі плоди та залити водою на 4 години.

Також треба вибрати банки. Цей рецепт розрахований на літрові та півлітрові. Вони найбільш зручні, адже навіть в таку ємність маленьких огірків вміщується дійсно багато.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Для приготування маринаду, на 1 літр води необхідно взяти:

  • сіль – 2 столові ложки;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • оцет 9% – 3 столові ложки;
  • перець горошком – 6-7 штук;
  • гвоздика – 2-3 штуки;
  • лавровий лист – 2 штук;
  • часник, листя смородини, винограду або малини – за бажанням.

Огірки можна брати в тій кількості, в якій ви хочете (щоб влізли в банку).

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Як маринувати корнішони в літрових банках на зиму

Спочатку треба закип’ятити воду в каструлі.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Поки вода гріється – стерилізуйте банки та кришки.

Далі покладіть на дно банок кріп, листочок смородини, малини чи винограду (можна і декілька), лавровий лист, бутон гвоздики та кілька горошин перцю.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Далі розкладіть огірочки в банки.

Ще раз закип’ятить воду та зразу ж розлийте її в банки з огірками.

Почекайте 10 хвилин, злийте воду назад в каструлю та ще раз прокип’ятіть.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Тепер розлийте воду назад в банки і лишіть ще на 10 хвилин.

Потім злийте назад в каструлю, додайте сіль, цукор та перемішайте.

Коли вони добре розчиняться – доведіть воду до кипіння і додайте оцет.

Тепер у вас є готовий маринад, яким можна наповнювати банки.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Зразу ж закатайте кришками, поставте догори дном та лишіть охолоджуватися.

Зберігати такі заготовки треба в прохолодному місці: льох, комора, кухонна шафа.

Хрусткі корнішони мариновані на зиму як в магазині

Якщо ви все зробите правильно – у вас вийдуть смачні хрумкі корнішони, які можна подавати до різних страв, або їсти просто так – собі в задоволення.