Хрустка солона морква на зиму. Простий рецепт солоної моркви – пальчики оближеш.

Хоч морква і продається цілий рік, але солона морква на зиму готується господинями в тих випадках, коли восени зібраний великий врожай і дрібні коренеплоди можуть не достояти до весни банально посохнувши. Приготована за цим рецептом помаранчева спокусниця, може використовуватися в складі абсолютно будь-яких страв і салатів. Спробуйте обов’язково!

Як солити моркву про запас.

морква

Для початку, необхідно добре помити моркву. Для цієї мети прекрасно підійде спеціальна щітка.

Чисту і красиву моркву позбавляємо від верхівок.

Тепер можна приступити до укладання її в банки або бочки.

Коли вона вся буде укладена, заливаємо розсолом, накриваємо тканиною, поміщаємо коло, а поверх нього укладаємо вантаж.

Розсіл готується відповідно до таких пропорцій: одне 10 л відро води – 500 г солі.

Легкий рецепт, правда? Солона морква, яка виходить в результаті, прекрасно зберігається всю зиму і весну до свіжого врожаю. Більш простого рецепту для приготування в домашніх умовах Ви просто не знайдете. Приємного апетиту і вживайте натуральних природних вітамінів побільше!