Хрін – унікальна рослина. Він вживається в їжу як приправа, використовується в косметології для зовнішнього застосування, а народні цілителі рекомендую хрін, як ліки від багатьох хвороб. Основним компонентом при любому застосуванні виступає сік хрону. Отримати його нескладно. Напевно, кожен хоча б раз в житті пробував приправу «хрін в баночці» і має уявлення як його приготувати. Тут технологія схожа.
Як приготувати сік з хрону
Свіжі плоди хрону потрібно вимити і почистити від жовтої шкірки.
Тепер, потрібно подрібнити хрін. Найстійкіші труть його на дрібній тертці, але, якщо хрону багато і корінці тонкі, можна перекрутити його через м’ясорубку. Результат для нашої задачі буде той самий.
Складіть подрібнену кашку в відріз чистої лляної тканини і відіжміть сік.
Дуже сильно не намагайтеся вичавлювати. Не зовсім суху макуху можна використовувати для приготування гострої приправи, наприклад, «Хрін з буряком». Це також корисна заготівля на зиму.
На наступному етапі, змішайте сік хрону в рівних пропорціях з рідким медом і додайте сік з половинки лимона на кожні 200 грам готового хронового соку.
Приготований за цим рецептом сік потрібно зберігати в холодильнику і вжити його потрібно протягом 10 днів. На жаль, сік хрону не можна зберігати довго. Але можна заготовити коріння хрону і робити взимку свіжий сік хоч кожен день.
Як зробити сік з хрону використовуючи соковижималку демонструє цей відео-рецепт.
Чим же ж для нас такий корисний хрін дізнайтесь з відео.