Холодне засолювання грибів на зиму – домашній рецепт як солити гриби холодним способом.

Солені гриби – це дуже смачно, тому пропонуємо вам простий рецепт засолювання грибів холодним способом.

Зміст

Вимочування грибів перед засолюванням

219

Треба ретельно очистити гриби від бруду та вимочувати в холодній воді 1-2 дні. Не забувайте кожен день змінювати воду. Якщо у грибів гірка м’якіть – покладіть в воду сіль або лимонну кислоту: на 1 літр води – 10 грамів солі чи 2 грами лимонної кислоти. Якщо гриби дуже гіркі, їх треба вимочувати довше:

  • гірчаки і валуї – 3-4 дня;
  • грузді і підгрузді – 2-3 дня;
  • вовнянки та білявки – 1-2 дня.

Гриби з нейтральною м’якоттю (сироїжки і рижики) взагалі не треба вимочувати, достатньо просто помити під краном.

Бланшування грибів перед солінням

Далі треба бланшувати гриби в підсоленій воді. Для цього розчиніть 10 грамів солі в 1-му літрі води, закип’ятіть, а потім відправте туди гриби на таку кількість часу:

  • вовнянки та білявки – до 1 години;
  • валуї, лисички, підгрузді і гірчаки – до 20-ти хвилин;
  • грузді – до 6-ти хвилин.

Як солити гриби на зиму в домашніх умовах використовуючи соління холодним способом

Далі візьміть бочку, засипте дно сіллю, викладіть гриби шарами товщиною 6 сантиметрів, пересипаючи сіллю. Сіль треба брати в наступній кількості (на 1 кілограм):

  • для рижиків – 40 грамів;
  • для вовнянок, сироїжок, груздів і інших – 50 грамів.

Також між грибами необхідно розкласти подрібнений часник, насіння кмину, листя смородини і вишні, а хто любить максимально гострі гриби – свіжий хрін.

Бочку треба накрити тканиною (полотняною серветкою) та притиснути гнітом. Тримайте гриби пару днів в теплому місці, щоб вони пустили сік. Після цього відправляйте бочку в холодний підвал. Гриби потроху будуть ущільнюватися, тому якщо ви зберете нову партію і вирішите засолити – зможете їх докласти прямо туди.

Зберігати бочки треба при температурі від -1 до +7 градусів за Цельсієм. Слідкуйте, щоб над грибами завжди був розсіл. Якщо його недостатньо – зробіть новий в такій пропорції: на 1 літр води – 20 грамів солі.

Відео присвячене збору і засолюванню груздів:

Засолювання груздів, перша частина:

Засолювання груздів, друга частина: