Солені гриби – це дуже смачно, тому пропонуємо вам простий рецепт засолювання грибів холодним способом.
Інгредієнти: Гриби, Кмин, Лимонна кислота, Листя вишні, Листя смородини, Сіль, Хрін, Часник
Зміст
Вимочування грибів перед засолюванням
Треба ретельно очистити гриби від бруду та вимочувати в холодній воді 1-2 дні. Не забувайте кожен день змінювати воду. Якщо у грибів гірка м’якіть – покладіть в воду сіль або лимонну кислоту: на 1 літр води – 10 грамів солі чи 2 грами лимонної кислоти. Якщо гриби дуже гіркі, їх треба вимочувати довше:
- гірчаки і валуї – 3-4 дня;
- грузді і підгрузді – 2-3 дня;
- вовнянки та білявки – 1-2 дня.
Гриби з нейтральною м’якоттю (сироїжки і рижики) взагалі не треба вимочувати, достатньо просто помити під краном.
Бланшування грибів перед солінням
Далі треба бланшувати гриби в підсоленій воді. Для цього розчиніть 10 грамів солі в 1-му літрі води, закип’ятіть, а потім відправте туди гриби на таку кількість часу:
- вовнянки та білявки – до 1 години;
- валуї, лисички, підгрузді і гірчаки – до 20-ти хвилин;
- грузді – до 6-ти хвилин.
Як солити гриби на зиму в домашніх умовах використовуючи соління холодним способом
Далі візьміть бочку, засипте дно сіллю, викладіть гриби шарами товщиною 6 сантиметрів, пересипаючи сіллю. Сіль треба брати в наступній кількості (на 1 кілограм):
- для рижиків – 40 грамів;
- для вовнянок, сироїжок, груздів і інших – 50 грамів.
Також між грибами необхідно розкласти подрібнений часник, насіння кмину, листя смородини і вишні, а хто любить максимально гострі гриби – свіжий хрін.
Бочку треба накрити тканиною (полотняною серветкою) та притиснути гнітом. Тримайте гриби пару днів в теплому місці, щоб вони пустили сік. Після цього відправляйте бочку в холодний підвал. Гриби потроху будуть ущільнюватися, тому якщо ви зберете нову партію і вирішите засолити – зможете їх докласти прямо туди.
Зберігати бочки треба при температурі від -1 до +7 градусів за Цельсієм. Слідкуйте, щоб над грибами завжди був розсіл. Якщо його недостатньо – зробіть новий в такій пропорції: на 1 літр води – 20 грамів солі.
Відео присвячене збору і засолюванню груздів:
Засолювання груздів, перша частина:
Засолювання груздів, друга частина: