Кетчуп – це найпопулярніший соус, який використовується, щоб зробити смачнішими безліч страв. Але в більшості випадків ми їмо не дуже смачний і зовсім не корисний кетчуп з магазину. Хоча зовсім нескладно зробити його самому. Ми пропонуємо вам легкий рецепт приготування дійсно смачного томатного кетчупу.
Інгредієнти: Гострий перець, Крохмаль, Оцет, Сіль, Томатний сік, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Особливість такої заготовки є в тому, що до неї додають крохмаль.
Для приготування треба взяти:
- 2 літри томатного соку;
- 15 столових ложок цукру;
- 6 чайних ложок солі;
- 7 зубчиків часнику;
- половину чайної ложки червоного меленого перцю – для гострого соусу (одну четверту – для менш гострого);
- 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
- 6 столових ложок оцту (9%);
- 2 столові ложки картопляного крохмалю.
Як приготувати кетчуп з крохмалем на зиму
Спочатку приготуйте томатний сік, а потім в киплячий сік додайте цукор, сіль, подрібнений часник.
Далі варіть його на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Після цього покладіть червоний і чорний перець, оцет та проваріть ще 30 хвилин.
Розчиніть крохмаль в склянці холодної води та поступово влийте його в рідину, що кипить. Не забувайте постійно помішувати майбутній кетчуп. Якщо цього не робити – утворяться грудочки.
Ще раз доведіть суміш до кипіння та варіть 7-10 хвилин, помішуючи.
Після цього розлийте кетчуп в сухі стерильні банки і закатайте кришками.
На основі цього рецепту можна готувати варіанти кетчупу, які будуть розрізнятися за смаком. Головне – залишати оснівні інгредієнти: томатний сік, сіль, цукор, оцет, крохмаль. Все інше можна замінювати або прибирати. Наприклад, дехто любить кетчуп з цибулею, а не часником. А декому подобається дуже лагідний соус тому вони не кладуть ні того, ні іншого.
До речі, щоб визначити, наскільки соус гострий – пробуйте його остудженим. А також пам’ятайте, що крохмаль робить смак трохи м’якішим.
Тож готуйте кетчуп, шукайте свій ідеальний баланс інгредієнтів та додавайте його до улюблених страв.