Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку на зиму

Кетчуп – це найпопулярніший соус, який використовується, щоб зробити смачнішими безліч страв. Але в більшості випадків ми їмо не дуже смачний і зовсім не корисний кетчуп з магазину. Хоча зовсім нескладно зробити його самому. Ми пропонуємо вам легкий рецепт приготування дійсно смачного томатного кетчупу.

Особливість такої заготовки є в тому, що до неї додають крохмаль.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Для приготування треба взяти:

  • 2 літри томатного соку;
  • 15 столових ложок цукру;
  • 6 чайних ложок солі;
  • 7 зубчиків часнику;
  • половину чайної ложки червоного меленого перцю – для гострого соусу (одну четверту – для менш гострого);
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
  • 6 столових ложок оцту (9%);
  • 2 столові ложки картопляного крохмалю.

Як приготувати кетчуп з крохмалем на зиму

Спочатку приготуйте томатний сік, а потім в киплячий сік додайте цукор, сіль, подрібнений часник.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Далі варіть його на маленькому вогні 10-15 хвилин.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Після цього покладіть червоний і чорний перець, оцет та проваріть ще 30 хвилин.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Розчиніть крохмаль в склянці холодної води та поступово влийте його в рідину, що кипить. Не забувайте постійно помішувати майбутній кетчуп. Якщо цього не робити – утворяться грудочки.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Ще раз доведіть суміш до кипіння та варіть 7-10 хвилин, помішуючи.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

Після цього розлийте кетчуп в сухі стерильні банки і закатайте кришками.

Густий домашній кетчуп з крохмалем з томатного соку

На основі цього рецепту можна готувати варіанти кетчупу, які будуть розрізнятися за смаком. Головне – залишати оснівні інгредієнти: томатний сік, сіль, цукор, оцет, крохмаль. Все інше можна замінювати або прибирати. Наприклад, дехто любить кетчуп з цибулею, а не часником. А декому подобається дуже лагідний соус тому вони не кладуть ні того, ні іншого.

До речі, щоб визначити, наскільки соус гострий – пробуйте його остудженим. А також пам’ятайте, що крохмаль робить смак трохи м’якішим.

Тож готуйте кетчуп, шукайте свій ідеальний баланс інгредієнтів та додавайте його до улюблених страв.