Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Густе желе з червоної смородини – смачне та просте в приготуванні

Густе желе з червоної смородини дуже смачне та ароматне. Воно ніби саме розчиняється в роті. Такі корисні солодкі ласощі приготувати в домашніх умовах простіше простого. Ця заготовка на зиму сподобається всім домочадцям, а у господинь не виникне труднощів з приготуванням. Желе з порічок завжди виходить щільним, ніжним, напівпрозорим, з пікантним солодко-кисленьким смаком. Буду рада, якщо вам припаде до душі мій покроково оформлений рецепт з фото.

Для приготування цієї заготовки нам знадобиться:

  • 4 кг червоної смородини;
  • 4 кг цукру.

Як приготувати желе з червоної смородини на зиму

Спочатку підготуємо ягідки. Їх потрібно відокремити від плодоніжок, щоб в подальшому було легше працювати з заготовкою. Потім, продукт перекладаємо в друшляк і ретельно промиваємо під струменем проточної води. Далі, потрібно виділити ягідкам трохи часу, щоб з них стекла зайва волога.

Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Підсушені порічки перекладаємо до тазу для варіння і засипаємо їх цукром.

Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Коли смородина дасть сік, ставимо заготовку на плиту на повільний вогонь. Періодично помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Після того, як з’являться перші бульбашки, варимо ягоди 8 хвилин, знімаючи пінку.

Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Далі, починається найвідповідальніший етап. Невеликими порціями перекладаємо ягідну суміш до сита і протираємо її.

Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Повинна вийти концентрована густа рідина. Все насіння і шкірку викидаємо. Отримане желе з червоної смородини знову ставимо на повільний вогонь і після закипання проварюємо 2 хвилини.

Стерилізуємо банки і кип’ятимо кришки. Залишається тільки розлити поки що напіврідке желе з червоної смородини по банках і закрити їх.

Густе желе з червоної смородини - смачне та просте в приготуванні

Приблизно через добу заготовка достатньо сильно загусне, а на момент відкриття взимку, у вас вже буде зовсім густе желе. Зберігати його можна як у коморі, так і в холодильнику, підвалі або льосі.

Див. також: Як зробити желе з готового джему

Як відомо, майже у кожної господині є свій рецепт любої страви чи заготовки на зиму. Пропонуємо переглянути швидкий відео-рецепт густого желе з червоної смородини від ютуб каналу “Смачне життя”.

Зробивши густе желе з червоної смородини за цими простими рецептами, можна буде всю зиму радувати домашніх смачним і корисним десертом. Ласощі швидкого приготування підходить для чаювань і можуть бути відмінною натуральною начинкою до випічки.

Див. також: Полуничне варення п’ятихвилинка з цілими ягодами