Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне

Густе вишневе варення без кісточок – дуже смачне

У цей раз виношу на ваш суд простий рецепт приготування густого вишневого варення з приємною кислинкою, який можна без зайвих труднощів приготувати, скориставшись нехитрими порадам викладеними тут. Крім можливості використовувати цілі ягоди для випічки, густе вишневе варення без кісточок ідеально підходить як фруктовий наповнювач до домашнього йогурту, мороженого, а також, до простого бутерброду з маслом. Покроково зроблені до рецепту фото допоможуть краще зрозуміти процес приготування смачного домашнього варення з вишні.

Щоб зварити в домашніх умовах таку заготовку знадобиться стигла вишня і цукор з розрахунку 1: 1, а ще – банки та кришки.

Як варити вишневе варення без кісточок на зиму

Спочатку, підготуємо ягоди до варіння. Їх слід перебрати, позбавити від хвостиків і добре промити. Після чого, дістаємо кісточку з вишні. Дуже зручно зробити це за допомогою чайної ложки, точніше її ручки або за допомогою шпильки.

Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне

Далі, слід підготувати тару для варіння. Це може бути велика каструля з товстим дном або таз з широкими краями.

Підготовлені вишні без кісточок складаємо прямо до посуду, в якому буде варитись варення. Як тільки дно посуду покриється ягодами повністю, посипаємо цукром перший шар, знову кладемо вишню і знову посипаємо цукром. Останній шар вишні, теж, покриваємо цукром і залишаємо посуд із заготовкою для варення в спокої на час, поки цукор не з’єднається з вишневим соком. Це і буде сироп.

Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне

Через час, коли вишня пустила сік і він з’єднався з цукром, можна ставити ємність на вогонь. Та не забудьте гарненько перемішати ягідно-цукрову суміш. Даємо варенню закипіти, знімаємо пінку і відставляємо. Після повного охолодження проварюємо заготовку ще раз.

Див. також: Янтарне варення з жовтої черешні

Після другого охолодження ягоди відкидаємо на друшляк, а сироп зливаємо в окрему каструлю. Варимо сироп на повільному вогні 1,5-2 години, він повинен зменшитися в обсязі та набути потрібної вам густини.

Поки сироп уварюється, стерилізуємо банки і кришки.

Коли сироп набув потрібної вам густоти, з’єднуємо його з ягодами і даємо заготовці закипіти ще раз. Тепер, можна розкласти смачне домашнє вишневе варення по банкам і закупорити його кришками.

Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне

Зазначу, що консервоване за таким рецептом варення з вишні продовжує густіти перебуваючи в банці.

Густе вишневе варення без кісточок - дуже смачне

Взимку можна насолодитися ним, подаючи до чаю з бісквітом або чізкейком.

Приготувати на зиму густе вишневе варення без кісточок можно і використавши відео-рецепт ютуб-каналу “Готуємо разом з ARNATO”.

Див. також: Сире варення з чайної троянди