Хочу поділитися з господарками смачним домашнім рецептом заготовки на зиму. Колись, таке густе повидло з гарбуза і яблук – доступних і корисних продуктів, готувала моя мама. Тепер, я успішно використовую її домашній рецепт, щоб побалувати своїх домашніх вітамінним і смачним гарбузовим повидлом.
Інгредієнти: Апельсинова кірка, Гарбуз, Цукор, Яблука
Пропорції продуктів для приготування:
- м’якоть гарбуза – 800 гр.;
- яблука – 1,2 кг.;
- цукровий пісок – 1 кг.;
- апельсинові кірки – чверть чайної ложки.
Як готувати повидло з гарбуза з яблуками.
Спочатку очищений гарбуз потрібно тушити в сотейнику (до м’якості), а потім тушковану гарбузову м’якоть необхідно подрібнити будь-якими доступними способами, наприклад, протерти через сито або друшляк.
У яблук кислих сортів потрібно видалити насіння і очистити шкірку, потім теж тушити їх до м’якості і в гарячому вигляді протерти через сито.
Після чого, яблучну і гарбузову масу викласти в один посуд. Туди ж висипати пів норми цукру зазначеного в рецепті, гарненько перемішати до однорідності і, далі, уварювали на маленькому вогні не забуваючи вчасно помішувати.
Цукор, що залишився, потрібно додати в кінці варіння. Тоді ж покласти в наше повидло і апельсинові кірки.
Уварене до потрібної густоти домашнє повидло потім розфасовуємо по підготовленим стерилізованим банкам і закочуємо стерильними кришками.
Якщо немає бажання закочувати повидло з гарбуза, можна його уварювати трохи довше, поки воно не почне відставати від дна посуду. Уварене до такої густоти повидло можна не закатувати, а перекласти в стерильні сухі банки, які треба спочатку прикрити марлею складеною вдвічі. А на наступний день банки закриємо вощеним папером змоченим в горілці і обв’яжемо мотузкою.
Взимку з такого густого повидла можна робити різні начинки для пиріжків, млинців і оладок. А можна і просто намазати його на свіжий хлібець і подати до ранкового чаювання.