Щоб правильно та смачно зварити густе полуничне варення в з цілими ягодами нам знадобиться ще й лимон. Сік лимона надає йому приємну кислинку і бажану густоту, а помічниця – мультиварка полегшує процес приготування варення з полуниці.
Інгредієнти: Лимон, Полуниця, Цукор
Продукти для заготовки:
- полуниця – 1000 грам;
- пісок цукровий – 1200 гр;
- лимон – ½ шт.
Як приготувати полуничне варення в мультиварці – густе та смачне
Полуницю невеликими порціями насипаємо в друшляк і опускаємо його в миску з холодною водою. Ягоди нам потрібно акуратно вимити руками від забруднень, при цьому намагаючись їх не пошкодити.
Потім, у ягід полуниці видаляємо зелені листочки-хвостики.
Підготовлену полуницю акуратно перекладаємо в чашу мультиварки і пересипаємо цукром. Намагайтеся не пом’яти ягідки. Якщо вам це вдасться, тоді в готовому варенні вони залишаться целим і красивими. Заповніть мультиварку чергуючи шари ягід та цукру. Верхнім шаром у Вас обов’язково повинен бути цукор.
Залишаємо у не ввімкненій мультиварці полуницю з цукром на 120-180 хвилин, щоб ягоди пустили сік.
Перш ніж увімкнути мультиварку, лопаткою з силікону акуратно перемішуємо вміст чаші.
Варення з полуниці варити будемо в режимі «мультіповар» при t 100°С протягом 60 хвилин при відкритій чаші мультиварки.
Через десять хвилин акуратно перемішуємо заготовку. У процесі варки варення перемішувати потрібно кілька разів, щоб воно не пригоріло.
Після сигналу мультиварки про закінчення процесу приготування, вичавлюємо в чашу сік з половинки лимона, перемішуємо і шумівкою прибираємо з поверхні заготовки пінку.
Лимонний сік не тільки додасть варенню приємну кислинку, але й допоможе зробити його консистенцію густішою.
Далі, розфасовуємо заготовку по стерильним банкам і закупорюємо кришками. У підсумку, у нас виходить смачне, ароматне, в міру густе варення з полуниці, в якому ягоди чудово зберігають свою форму і залишаються цілими.
Як готувати полуничне варення в мультиварці в своєму відео-рецепті демонструє господиня Ютуб каналу “Рецепти для мультиварки від Марини Петрушенко”.