Грибна ікра через м’ясорубку – зі свіжих грибів з морквою і цибулею

Вересень, не тільки найкрасивіший і найяскравіший місяць осені, а й пора для грибочків. Ми любимо всією сім’єю збирати гриби, а щоб весь інший час не забувати їх смак, робимо заготовки. На зиму любимо їх солити, маринувати, сушити, але особливо прижився у нас дуже легкий і простий рецепт смачної грибної ікри, який і пропоную зробити сьогодні.

Покроково відзняті фото роблять рецепт більш наочним.

Грибна ікра на зиму через м'ясорубку

Спосіб приготування дуже простий. На кожен кілограм свіжих, недавно зібраних грибів, потрібно 300 грам моркви, 300 грам ріпчастої цибулі, один стакан соняшникової олії і, звичайно ж, сіль, яку додаємо до смаку.

Як приготувати грибну ікру на зиму

Починаючи готувати, гриби і цибулю перетираємо в м’ясорубці. Моркву, теж, перетираємо, але вже на тертці.

Грибна ікра на зиму через м'ясорубку

З’єднуємо всі інгредієнти і кладемо в каструлю.

Грибна ікра на зиму через м'ясорубку

Підливаємо масло, солимо, все дуже ретельно розмішуємо, ставимо тушитись на 1-1,5 години.

Грибна ікра на зиму через м'ясорубку

Протягом цього часу пам’ятаємо, що потрібно помішувати, щоб наша ікра з грибів не підгоріла.

Знімаємо заготівлю з плити і перед розфасовкою даємо трохи охолонути. Якщо не боїтеся, що підготовлені банки лопнуть, то можна і відразу, гарячою ікрою заповнити попередньо підготовлені банки і закрити кришками.

Грибна ікра на зиму через м'ясорубку

Для такої заготовки я використовую невеликі баночки, щоб можна було відкрити і з’їсти за раз. Для закачування я використовую гвинтові або капронові кришки, так як ікра, в основному, зимує у нас в холодильнику або в холодному погребі.

Готову грибну ікру з морквою і цибулею смачно просто їсти намазавши на хліб, але не менш смачно її використовувати як начинку для пиріжків або піци.