Груші мочені з брусницею. Як мочити груші на зиму в домашніх умовах – простий рецепт домашньої заготовки.

Думаючи, що приготувати з груш на зиму, натрапила на рецепт: груші мочені з ягодою брусницею. Приготувала – вся сім’я просто в захваті. Впевнена, що багатьом господиням припаде до смаку такий оригінальний, насичений вітамінами і, в той же час, простий рецепт домашньої заготовки груші. Хочете отримати повну вітамінів, смачну і оригінальну закуску – тоді починаємо готувати.

Як мочити груші на зиму.

груші

Для мочіння краще відібрати грушеві плоди зі щільною м’якоттю і добре дозрілі, але без перезрілих і лопнутих частин, ягоди брусниці.

Заготівлю краще робити в дерев’яній діжці, але піде будь-яка інша ємність, що не окислюється .

Груші складаємо в нашу тару для мочіння, щедро пересипаючи брусницею і перекладаючи запашним чорносмородиновим листям. На десять кілограм груш піде два кілограми брусниці, а смородиновий лист кожна господиня додасть на свій смак.

Щоб приготувати мочені груші нам знадобиться сусло: 10 літрів води, 10 ч. лож. кислого молока, сіль – 2 ст. лож і 1 ст. лож. порошку гірчиці.

Заливаємо наші груші-ягоди суслом, залишаємо для початку бродіння в теплі на 8-10 діб і прибираємо для зберігання на холод.

Через місяць-півтора, Ви вже зможете спробувати перші мочені груші. Брусниця ж додасть нашій заготівлі не тільки непередаваний аромат і смак, а й чималу кількість різноманітних вітамінів.