Грушевий соус до м’яса на зиму – смачний рецепт приготування соусу з груші – відмінна приправа до м’яса в домашніх умовах.

Грушевий соус я спробувала одного разу на якомусь торжестві. Ескалоп в соусі з груші – це було неповторно! Так як я сама вдома готую багато м’ясних страв, вирішила законсервувати грушевий соус на зиму вдома. Знайшла і випробувала цей простий і дуже смачний рецепт соусу.

Як приготувати соус із груш в домашніх умовах.

груші

Для виготовлення такої домашньої заготовки знадобляться грушеві плоди (краще солодких сортів), добре визрілі з однорідною структурою м’якоті.

Відібрані груші потрібно ретельно промити в холодній воді, потім, очистити шкіру, порізати на половинки і видалити зерна.

Підготовлені шматочки груші скласти в каструлю, залити водою, щоб покривала 1/3 частину вмісту каструлі.

Каструлю поставити на плиту і вміст прокип’ятити 10 – 15 хв. (Від закипання).

Отриману таким чином грушеву масу перетираємо прямо з водою через друшляк, складаємо в каструлю і додаємо цукор (на 1 кг. протертої маси – 100 гр. цукрового піску).

Доводимо наш домашній грушевий соус до кипіння і томимо на слабкому вогні – 5 хвилин (звичайно, не забуваючи помішувати).

Розливаємо відразу ж по банкам, накриваємо кришками, стерилізуємо – літрові банки – 20 хвилин, а пів-літровим досить і 15 хв.

Закінчивши стерилізацію банки необхідно закатати кришками.

Приготований по цьому простому домашньому рецепту грушевий соус – це вже готова приправа до страв з курки, качки або свинини. Ще соус з грушею стане хорошим помічником в приготуванні різних десертів. Ну і не слід забувати, що він не тільки смачний, але і корисний сам по собі.