Грейпфрути – це дуже корисні цитрусові, які рекомендовано вживати в будь-яку пору року. Вони покращують імунітет та мають безліч інших корисних властивостей.
Інгредієнти: Грейпфрут
Зміст
Про грейпфрути

Грейпфрут з’явився завдяки схрещуванню памели та апельсину. Його немає в дикій природі. Назва “грейпфрут” утворилася на Ямайці в 1814-му році, а популярним цей цитрус став в кінці 19-го століття.
Грейпфрути ростуть на вічнозелених деревах, висота яких може досягати 12-ти метрів. Їх середня вага – 500 грамів. Грейпфрути є дієтичним, бо в 100 грамах міститься тільки 29 калорій.
В грейпфрутах є величезна кількість корисних речовин:
- бета-каротин А;
- вітаміни В1, С (його там більше, ніж в лимоні), D, Р;
- фруктоза, глюкоза, сахароза – до 7 відсотків;
- мінеральні солі;
- органічні кислоти;
- пектинові речовини;
- ефірна олія;
- фітонциди;
- глікозид нарингин (він дає гіркоту).
Корисні властивості
У грейпфрутів дуже багато корисних властивостей. Вони знижують тиск, зміцнюють імунітет, надаючи організму силу (це відбувається завдяки компоненту, що відповідає за гіркоту), є хорошою профілактикою раку та атеросклерозу. Також грейпфрути допомагають при захворюваннях печінки, розладах травлення. А ще вони сприяють схудненню, бо після вживання цих цитрусів, організм краще засвоює білок. Якщо в шлунково-кишковому тракті нема запальних процесів, грейпфрут добре впливає і на його функціонування. А ще, сік грейпфрута допомагає при запорах.
Шкода грейпфрута
В принципі, грейпфрут не має нічого шкідливого чи отруйного в своєму складі. Але в деяких випадках важливо бути обережними. Наприклад, якщо людина пробує грейпфрут вперше – спочатку дайте їй невелику порцію, бо цей цитрус може викликати алергію. Також його не рекомендують при при виразках шлунково-кишкового тракту, гастритах, колітах, колітах, ентеритах, гострому нефриті, гепатиті, холециститі, частих нападах печії. А ще, якщо ви випили ліки для зниження тиску – не їжте грейпфрут, бо він блокуватиме дію ліків.
Грейпфрут для організму жінки і чоловіки
Вагітним жінкам грейпфрут рекомендують, аби дати їм додаткову енергію, зняти втому. Також грейпфрути треба їсти і після пологів, щоб організм швидше відновився. Ще з грейпфрутів можна робити різноманітні маски, додавати в шампуні. Найкраще грейпфрут допомагає проти жирності шкіри і волосся.
А для чоловічого організму грейпфрут корисний, бо він має антисклеротичні властивості, а ще позитивно впливає на лібідо та потенцію.
Грейпфрут спалює жири і чи можна їсти грейпфрут на ніч?
Дехто вважає, що грейпфрути спалюють жири. Цього ще не доведено, але, як ми сказали вище, вони позитивно впливають на травлення, допомагають розщеплювати білки. Тому варто їсти грейпфрути протягом дня. І щоб не наїдатися ввечері, також можна з’їсти половинку грейпфруту та шматочок курячої грудки. Така вечеря дасть організму потрібні протеїні та не додасть зайвих калорій.
Як вживають грейпфрути
Грейпфрути можна їсти свіжими, варити з них джем, робити цукати, ефірну олію, натуральний сік. Тому обирайте той варіант, який подобається саме вам, вживайте ці цитруси та лишайтеся здоровими і стрункими.