Гострий томатний соус – це чудова приправа, яка буде доповнювати різні страви. Тому варто обов’язково його приготувати, адже зробити це дуже легко.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Як готувати соус з помідорів на зиму
Для приготування соусу можна брати будь-які помідори, навіть пошкоджені чи з тріщинами.
Виріжте всі частини, на яких є гниль або інші пошкодження та подрібніть помідори на шматки.
Складіть томати в каструлю, поставте на вогонь та варіть, доки не з’явиться сік, потім протріть масу через сито.
Після цього зважте суміш, аби зрозуміти, скільки треба класти цукру та солі. Якщо у вас вийшло 2,5 кілограма, тоді необхідно додати 150 грамів цукру і 25 грамів солі.
У випадку, коли вийшло більше чи менше – розрахуйте кількість за пропорцією.
Продовжуйте варити пюре, і коли воно зменшиться в два рази – додайте сіль і цукор.
Після цього зробіть мішечок з марлі, покладіть в нього 3 подрібнені шматочки часнику, 203 гвоздики, 10 горошинок перцю запашного і 10 горошинок чорного перцю. А також шматочок кориці. Обв’яжіть мішечок ниткою, пустіть його в каструлю, а нитку закріпіть на ручці, аби його було легко дістати. Та проваріть соус зі спеціями ще 15 хвилин.
Після цього треба вилити соус в банки та стерилізувати 30 хвилин.
Закатайте кришки і поставте на зберігання в холодне темне місце, наприклад в льох чи шафу.
Соус чудово смакує до м’яса, спагеті, картоплі.