Гострий томатний соус на зиму – рецепт як приготувати соус з помідорів в домашніх умовах.

Гострий томатний соус – це чудова приправа, яка буде доповнювати різні страви. Тому варто обов’язково його приготувати, адже зробити це дуже легко.

Як готувати соус з помідорів на зиму

стиглі помідори

Для приготування соусу можна брати будь-які помідори, навіть пошкоджені чи з тріщинами.

Виріжте всі частини, на яких є гниль або інші пошкодження та подрібніть помідори на шматки.

Складіть томати в каструлю, поставте на вогонь та варіть, доки не з’явиться сік, потім протріть масу через сито.

Після цього зважте суміш, аби зрозуміти, скільки треба класти цукру та солі. Якщо у вас вийшло 2,5 кілограма, тоді необхідно додати 150 грамів цукру і 25 грамів солі.

У випадку, коли вийшло більше чи менше – розрахуйте кількість за пропорцією.

Продовжуйте варити пюре, і коли воно зменшиться в два рази – додайте сіль і цукор.

Після цього зробіть мішечок з марлі, покладіть в нього 3 подрібнені шматочки часнику, 203 гвоздики, 10 горошинок перцю запашного і 10 горошинок чорного перцю. А також шматочок кориці. Обв’яжіть мішечок ниткою, пустіть його в каструлю, а нитку закріпіть на ручці, аби його було легко дістати. Та проваріть соус зі спеціями ще 15 хвилин.

Після цього треба вилити соус в банки та стерилізувати 30 хвилин.

Закатайте кришки і поставте на зберігання в холодне темне місце, наприклад в льох чи шафу.

Соус чудово смакує до м’яса, спагеті, картоплі.