Гострий салат з кабачків на зиму

Гострий салат з кабачків на зиму

Сьогоднішній гострий салат з кабачків – смачна домашня заготовка, проста в приготуванні і доступна кожному. Щоб її приготувати на зиму, вам не буде потрібно багато часу. Кабачковий салат має гострий і, в той же час, ніжно-солодкуватий смак.

У моїй кулінарній книзі він записаний як: “Тещин язик з кабачків – гострота на язик, ніжність для душі”. Так чи не так це, можете дізнатися самі, приготувавши одну порцію для проби. ? Зробити гострий салат з кабачків на зиму просто, дотримуючись порад, викладених у покроково оформленому фото-рецепті. Вихід із заявлених продуктів – 6 літрів.

Складові:

Гострий салат з кабачків на зиму

  • кабачки – 3 кг;
  • помідори (середні) – 10 шт .;
  • перець болгарський – 4 шт .;
  • перець гіркий (свіжий або сухий) – 2 шт .;
  • часник – 100 гр;
  • олія рослинна – 1 скл. ;
  • цукор – 1 скл. ;
  • сіль – 2 ст. л .;
  • оцет – 1 скл.

Як зробити гострий салат з кабачків на зиму

Готуємо продукти. Всі овочі миємо, відрізаємо плодоніжки. Перець очищаємо від насіння і перегородок. Часник очищаємо від луски.

У ємність для приготування нарізаємо кабачки брусочками, щоб поміщалися в столову ложку.

Гострий салат з кабачків на зиму

Помідори, перець болгарський і гіркий перець пропускаємо через м’ясорубку, часник – крізь чеснокодавку. Додаємо до кабачків. Перемішуємо.

Гострий салат з кабачків на зиму

До всієї маси овочів влити рослинну олію, всипати цукор і сіль. Все змішати, поставити на вогонь.

Гострий салат з кабачків на зиму

Варити 30 хвилин з моменту закипання. За 15 хвилин до закінчення готування влити оцет. Якщо помідори кислі, то оцту влити менше або за смаком.

Готовий гострий салат з кабачків розкласти по стерилізованим банкам, герметично закатати.

Гострий салат з кабачків на зиму

Перевертаємо і вкутуємо в теплу ковдру до охолодження банок.

Гострий салат з кабачків на зиму

Добре зберігається така заготовка з кабачків в погребі чи в коморі при температурі 5-20 градусів весь сезон.