Сьогоднішній гострий салат з кабачків – смачна домашня заготовка, проста в приготуванні і доступна кожному. Щоб її приготувати на зиму, вам не буде потрібно багато часу. Кабачковий салат має гострий і, в той же час, ніжно-солодкуватий смак.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гострий перець, Кабачки, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
У моїй кулінарній книзі він записаний як: “Тещин язик з кабачків – гострота на язик, ніжність для душі”. Так чи не так це, можете дізнатися самі, приготувавши одну порцію для проби. ? Зробити гострий салат з кабачків на зиму просто, дотримуючись порад, викладених у покроково оформленому фото-рецепті. Вихід із заявлених продуктів – 6 літрів.
Складові:
- кабачки – 3 кг;
- помідори (середні) – 10 шт .;
- перець болгарський – 4 шт .;
- перець гіркий (свіжий або сухий) – 2 шт .;
- часник – 100 гр;
- олія рослинна – 1 скл. ;
- цукор – 1 скл. ;
- сіль – 2 ст. л .;
- оцет – 1 скл.
Як зробити гострий салат з кабачків на зиму
Готуємо продукти. Всі овочі миємо, відрізаємо плодоніжки. Перець очищаємо від насіння і перегородок. Часник очищаємо від луски.
У ємність для приготування нарізаємо кабачки брусочками, щоб поміщалися в столову ложку.
Помідори, перець болгарський і гіркий перець пропускаємо через м’ясорубку, часник – крізь чеснокодавку. Додаємо до кабачків. Перемішуємо.
До всієї маси овочів влити рослинну олію, всипати цукор і сіль. Все змішати, поставити на вогонь.
Варити 30 хвилин з моменту закипання. За 15 хвилин до закінчення готування влити оцет. Якщо помідори кислі, то оцту влити менше або за смаком.
Готовий гострий салат з кабачків розкласти по стерилізованим банкам, герметично закатати.
Перевертаємо і вкутуємо в теплу ковдру до охолодження банок.
Добре зберігається така заготовка з кабачків в погребі чи в коморі при температурі 5-20 градусів весь сезон.