Гострий перець маринований на зиму

Маринований гострий перчик – це дуже корисна заготовка, особливо для тих, хто любить пікантні страви. Тому обов’язково варто заготувати його на зиму. Ми пропонуємо дуже простий рецепт який потребує мінімум інгредієнтів та не вимагає ніяких зусиль.

Як маринувати гострий перець

Кількість інгредієнтів розраховано на літрову банку. Отже треба взяти стільки перчин, скільки поміститься в ємність, а також додати до них:

  • 1 парасольку кропу;
  • 2 горошини перцю запашного;
  • 2 лаврові листочки;
  • 3 часникових зубчики. 

Також треба взяти крупну сіль, 70% оцет та воду.

Гострий перець маринований на зиму

Спочатку почистіть часник і поріжте зубчики навпіл. Потім складіть в чисту банку  часник, кріп, перець духмяний, лаврові листочки. Далі помийте гіркий перчик, зріжте у нього хвостики, але насіння не знімайте. Відправте перець в банку.

Гострий перець маринований на зиму

Тепер треба додати в банку 1,5 чайних ложки солі та кип’ячу воду. І в кінці покласти 1,5 чайної ложки оцтової есенції.

Гострий перець маринований на зиму

Після цього лишилося прокип’ятити кришки, накрити ними банки і стерилізувати заготовки 10 хвилин. Для стерилізації візьміть каструлю, покладіть на дно тканину, поставте банки, влийте воду так, щоб вона діставала до “плічиків”, і кип’ятіть.

Коли час стерилізації мине – закатайте банки, дайте їм вистигнути та відправте на зберігання в прохолодне місце.

Гострий перець маринований на зиму

Такий перець можна додавати в різні страви, адже він не втрачає своєї особливої пікантності.