Гострі і хрусткі малосольні огірки в каструлі у власному соку – незвичайний рецепт як зробити малосольні огірки холодним способом.

Малосольні огірки у власному соку, або вірніше в пюре, за цим рецептом готуються протягом 2-х діб. Наявний в рецепті гострий перець – додасть їм пікантності, а наявність хрону – допоможе залишатися хрусткими. Цей простий, але незвичайний рецепт засолювання займе у вас не багато часу, зате огірочки отримаєте дуже смачні. Вони ідеально поєднуються з м’ясними, рибними та овочевими стравами.

Родзинка цього рецепту у тому, що огірочки треба засолювати, використовуючи огіркове пюре. Ця страва неабияк буде до душі тим, хто готовий до будь-яких оригінальних кулінарних ідей.

Отже, занотуйте, що треба узяти для  приготування малосольних огірків:

  • свіжі огірки середнього розміру по 10-12 шт.;
  • свіжі огірки великі (підійдуть трішки переспілі) по 3-4 шт.;
  • часничок по 3-4 зубчики;
  • перець чилі лише 1 шт.;
  • листя хрону по 3 шт.;
  • парасольки кропу по 3 шт.;
  • солі по 3 ст.л. або на 0,5 л. більше, якщо любите більш солоні огірки.

Як приготувати гострі малосольні огірки.

огірки

Огірки обох видів промити. Ті, що більші – очистити від шкуринки та пропустити через м’ясорубку. Додаємо до цієї маси сіль – 2 ложки (чи 2,5 ложки, якщо любите солоне). Потім перемішуєте це ароматне огіркове пюре.

Для засолювання візьміть таку каструлю, щоб візуально у неї помістилося три ряди вертикально поставлених огірків.

Покладіть на дно листочки хрону, які можна розірвати на дві-три частини. Туди ж кладіть половинку часникового зубчика, посипте кропом. Зверху висипте третину меленої огіркової маси. Тепер беріть цілі огірки меншого розміру і вставляйте їх вертикально в це пюре.

Далі викладати огірки та інші інгредієнти, як листковий пиріг – шар за шаром. Після того, як повстромляли перший пласт огірків, зверху сипте спеції й часник,  дрібно порізаний перець чилі. Знову вигортаєте огіркове пюре, а потім вставляєте огірочки. Розраховуйте об’єм огіркової маси таким чином, щоб ним закінчити викладання складових цієї страви.

Насамкінець ще зверху рівномірно присипати 1 ложку солі, а вже потім накрити каструлю кришкою. Можете накрити легенькою серветкою, щоб комахи не лізли на аромат.

Поставте ємність із цим вмістом у тепле й темне приміщення. Через 10-12 годин соління треба вже спробувати. При спекотній погоді огірочки просоляться швидше, а якщо ви відчули, що треба ще їм «досолитись» – то залиште каструлю ще на такий самий час.

Деякі господині додають до зелені ще й селеру. Але це вже на ваш смак, бо не усі добре сприймають її запах, хоча вона дуже корисна. Також, зважте на те, що, якщо ваша родина мало чисельна, вам буде достатньо приготувати «огірочки у своєму пюре» прямо у банці.

Після того, як огірочки добре просолились, то краще їх переставити у холодильник. Запобігайте їх перекисанню, тому що до смаку додасться гіркота та плівка з плісняви.

Але ж ви так обожнюєте огірочки, приготовані таким способом, що вчасно перенесли їх до холодильника і тепер самі отримаєте гастрономічне задоволення та й дорогим гостям  дасте похрумкати. Якщо вам сподобався цей рецепт малосольних огірків у власному соці, будь ласка, коментуйте та діліться своїм досвідом приготування заготовок.