Немає людини, якій би не сподобалися консервовані баклажани, приготовані за цим рецептом. Він зручний тим, що Ви можете регулювати смак заготовки прямо в процесі приготування: додаючи або збавляючи гострі і пряні інгредієнти на свій розсуд. Структура закуски з баклажанів виходить щільною, кружечки не розвалюються і блюдо, при подачі, виглядає просто приголомшливо.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Соняшникова олія, Часник
Для чотирьох ½ літрових банок заготовки Вам знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг червоного, м’ясистого, солодкого перцю, 1 стручок гіркого перцю, 1 головка часнику, 100 гр оцту, 100 гр рослинної олії, 2 ст. л. солі на літр води при варінні баклажан.
Зміст
Приготування гострих баклажанів на зиму – покроково.
Отже, для смачної закуски на зиму вибираємо невеликі, щільні, не перезрілі баклажани. Видаляємо плодоніжки і чистимо від шкіри.
Ріжемо овочі кружальцями завтовшки близько 1 см.
Відварюємо їх у підсоленій киплячій воді 2-3 хвилини. Не бійтеся того, що варіння займе так мало часу – це тільки на користь приготуванню. Таке короткострокове варіння не дає баклажанам розваритися, а відкинуті на друшляк і для стікання води, кружечки “відпочиваючи” дійдуть до кондиції.
Тепер, готуємо чудову гостру заливку для баклажанів.
Для цього пропускаємо попередньо порізаний червоний перець, гіркий перець і часник через м’ясорубку. Додаємо оцет і соняшникову олію, добре перемішуємо. Хотілося б відзначити, що чим більш м’ясистий перець Ви виберете, тим більше отримаєте смачної заливки.
У підготовлені банки (вимиті і простерилізовані) укладаємо шарами: баклажани, заливку, баклажани, заливку і так до верху банки, щоб всі кружечки просочувалися цим прекрасним гострим смаком.
Накриваємо кришкою і ставимо пастеризуватися. Це займе близько 15 хвилин. Рівень води повинен доходити до плічок банки.
Після чого, залишається заготовку закатати, поставити денцем догори і укутати ковдрою. Нехай ще добу постоїть і пройде додаткову теплову обробку. Вже через добу вона готова до вживання.
Зберігається така закуска і в звичайній коморі в квартирі.
Але хто спробує раз цей смак, у того гострі баклажани довго в коморі не затримаються. Подають овочеву закуску до других страв. Вона чудово поєднується з картоплею, макаронами і м’ясом.