Гостра приправа з помідор з хроном або домашній рецепт – хреновина з помідорами і часником.

Гостра приправа з помідор з хріном – відмінна можливість урізноманітнити смак і аромат домашніх страв. А корисні і доступні гострі спеції підсилюють цілющі властивості заготовки, яка в народі має просту і смішну назву – хреновина. Часу на приготування цієї апетитної, ароматної і запашної приправи потрібно не багато.

На 1 кг томатів: 300 г часнику, 200 г хрону, 15 г солі, по 100 г масла, цукру.

Фото. Інгредієнти для чортівня
Фото. Інгредієнти для хреновини

Як зробити хреновину з помідорами і часником.

Стиглі томати ошпарте, після чого відправте з очищеним часником в м’ясорубку.

Натріть на тертці хрін, змішайте з перемеленими помідорами, сіллю, цукром, олією.

Розкладіть приправу по банках, закрийте кришками. Зберігайте в холоді. Для більш тривалого зберігання приправи використовуйте холодильник.

Приготування хреновини має масу рецептів, але приготовлена за цим, домашнім рецептом, приправа з томатів незрівнянна як добавка до супів, борщу, м’яса, спагеті, картоплі, піци … А бутерброд з пекучою томатною сумішшю, покладеною на вершкове масло – розпалить апетит і захистить від застуди.