Гостра маринована капуста по грузинськи з буряком – докладний рецепт як маринувати капусту в банці або іншій ємності.

Капуста по грузинськи робиться просто, а кінцевий продукт виходить смачний, пікантно – гострий і зовні – дуууже ефектний. Рецептів приготування такої маринованої капусти з буряком багато, і в кожному є свій нюанс і родзинка. Тому, навіть якщо Ви готуєте якось інакше, то рекомендую приготувати і цей рецепт. Це дасть Вам можливість дізнатися який варіант краще. Тим більше, що потрібний для приготування заготовки набір продуктів доступний і простий.

Як маринувати капусту по грузинськи.

капуста

Приготування маринованої капусти починається з того, що Вам необхідно підібрати щільний, але не великий качан свіжої капусти, який нарізається на кілька (4, 6 або 8) великих частин. Нарізати потрібно захоплюючи і качан. Необхідно щоб листя капусти не розпадалися, а трималися разом.

Складаємо нарізані частини в ємність для маринування. Для цієї мети Вам підійде як скляна банка, так і будь-який зручний емальований посуд.

Між листям викладаємо дрібно нарізаний часник, а зверху на шар капусти поміщаємо тонкими скибочками нарізаний червоний буряк.

Прийшов час готувати розсіл для капусти. Для цього потрібно розчинити в 1 літрі гарячої води по 1 столовій ложці солі і цукру. Додаємо в розсіл спеції: кілька горошин чорного перцю і лаврового листя. Даємо тихо покипіти хвилин п’ять і додаємо півсклянки яблучного оцту.

Приготованим гарячим розсолом доливаємо ємність з нарізаною скибками капустою, накриваємо її кришкою і чекаємо 3-5 днів поки наша заготовка просочиться маринадом. Готова до вживання капуста придбає красивий інтенсивно-рожевий колір.

Якщо хочете, щоб капуста по грузинськи з буряком стояла по більше і не прокисла, щоб не зіпсувався її смак, то краще тримайте її на холоді. А де у Вас в будинку таке місце – вирішувати Вам.

Капуста з буряком

Така пікантно-гостра маринована капуста може вживатися як самостійна закуска, а може стати ефектною частиною приготованого Вами іншого смачного зимового салату з капусти. Така красива маринована заготівля незвичайного кольору прикрасить будь-який стіл. Не дарма її часто називають святковою.