Гостру аджику можна готувати не тільки з помідорів а і зі слив. Пропонуємо вам дуже простий рецепт гострої сливової аджики.
Інгредієнти: Перець гіркий, Сіль, Сливи, Томатна паста, Цукор, Часник
Вам необхідно взяти наступні інгредієнти:
- сливи – 2,5 кілограма ;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- часник – 200 грамів;
- гострий перець – 1-2 стручка;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1 склянка.
Як приготувати аджику зі слив на зиму – покроково
Спочатку помийте сливи та приберіть з них кісточки.
Потім візьміть половинки плодів та перекрутіть їх в м’ясорубці.
Далі треба почистити часник і подрібнити його так, як вам буде зручно. Це може бути часникодавка, комбайн, прес.
Також необхідно обробити і гострий перець. Для цього видаліть з нього насіння, плодоніжки, а потім теж подрібніть в м’ясорубці. Під час роботи краще використовувати рукавички та ретельно слідкувати за тим, щоб бризки не попадали в очі.
Тепер змішайте сливи, часник і перець, перетворивши на однорідну масу. Далі додайте сіль, цукор і томатну пасту та продовжіть розмішувати.
Після цього можна ставити аджику варитися. Доведіть її до кипіння, а потім проваріть ще 20 хвилин на повільному вогні. Постійно помішуйте масу дерев’яною лопаткою, аби вона не приставала до дна.
Коли заготовка провариться, розлийте її в попередньо стерилізовані банки, закатайте кришками, поставте догори дном і добре закутайте в ковдру на пару годин. За цей час заготовка вистигне і її можна буде переставити на постійне зберігання в темне прохолодне місце.
Така аджика достатньо гостра, але не надто пекуча. Вона добре смакує з м’ясом, рибою. Також її можна використовувати в якості основи для маринаду.