Якщо Ви любите гостре так само, як люблю його я, то обов’язково спробуйте зробити аджику за моїм рецептом. Цей варіант приготування улюбленого багатьма гострого соусу з овочів вийшов у мене зовсім випадково кілька років тому. Того разу у мене було багато перцю солодкого і гострого, але зовсім небагато помідор. Не один відомий рецепт мені не підходив і я вирішила поекспериментувати. Експеримент вийшов дуже вдалим. З тих пір я повторюю його знову і знову. Напишу оптимальне для мене співвідношення продуктів, але ви завжди можете змінити співвідношення, відкорегувавши на свій смак. ? Мій простий рецепт з покроково зробленими фото докладно описує приготування.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гострий перець, Оцет, Помідори, Сіль, Чорний перець мелений
Складові :
- перець солодкий – 1,5 кг;
- перець гострий – 3-4 стручки;
- помідори – близько 1 кілограма;
- сіль перець – за смаком;
- оцтова кислота – 0,5 ст.л.
Як зробити аджику з перцю та помідорів з часником на зиму
Готувати заготовку починаємо як завжди: всі інгредієнти потрібно добре помити і нарізати на довільної форми шматочки.
Тепер, потрібно подрібнити всі овочі. Мені більше подобається варіант подрібнення в м’ясорубці. При такому подрібненні домашня гостра аджика виходить не зовсім однорідною, з цікавою та приємною консистенції. Але , в принципі, можна так само використовувати для цієї мети і блендер або комбайн.
Пропустивши всі овочі крізь м’ясорубку, потрібно перекласти їх в невелику каструлю, посолити / поперчити і поставити на середній вогонь варитися.
Варитися нашій заготовці потрібно хвилин 40, поки зайва рідина не випарує і аджика не стане більш густою. У самому кінці варіння необхідно додати оцет.
А поки аджика вариться, потрібно підготувати банки і кришки. Так як в нашій родині гостре люблю тільки я, то використовую маленькі баночки від дитячого харчування. Відкрив, з’їв і нічого не залишається. ?
Готову аджику розкладаю по чистим банкам і закриваю чистими кришками. Даємо охолонути і прибираємо в прохолодне місце.
З цієї кількості продуктів у мене виходить, приблизно, 700-900 мл гострого соусу. В принципі, можна і однією баночкою закатати. Як показала практика, така гостра аджика дуже добре переносить заморозку. Тільки розморожувати її треба у холодильнику, а не при кімнатній температурі.
Бутерброд з такою смакотою – ще те задоволення! ?
І ще один дуже важливий момент приготування – гострий перець варто обробляти в рукавичках і після закінчення все, що з ним стикалося, гарненько вимити.
Їсться моя смачна гостра аджика не тільки з хлібом, а й замість соусу з любим гарніром. Так, наприклад, з макаронами, картоплею – просто смакота! Смачного.