Гостра аджика з хріном, помідорами, яблуками і часником на зиму – простий домашній рецепт з фото.

Домашня аджика – це одна з тих приправ, яка завжди є на столі або в холодильнику у всіх любителів гострих страв. Адже вона є яскравим і смачним доповненням будь-якої страви. Рецепт смачної аджики майже у кожної господині свій, тобто варіантів її приготування є дуже багато.

Приготувавши смачну домашню аджику з хроном, часником, помідорами, яблуками та іншими складниками в домашніх умовах за цією рецептурою не доведеться довго працювати на кухні, крім того, вийде неймовірно смачна приправа.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг помідорів;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг очищених яблук;
  • 1,5 кг солодкого перцю;
  • 200 г хрону;
  • 200 г часнику;
  • 200 г гострого перцю чилі.

Гостра аджика з хріном

Для початку необхідно помідори, моркву, яблука та солодкий перець перемолоти через м’ясорубку, перемішати у великій каструлі та варити на повільному вогні 1 годину.

Гостра аджика з хріном

Доки ці складники варяться слід помити, почистити

Гостра аджика з хріном

та змолоти хрін, часник і гострий перець.

Гостра аджика з хріном

Їх треба вкинути до томатної маси через 1 годину з початку кипіння та варити 10 хвилин, час від часу помішуючи.

Якщо часник не подобається через запах і смак, то його можна не додавати, без нього виходить також досить смачно.

Гостра аджика з хріном

В масу, яка кипить необхідно додати наступні продукти:

  • 0,5 склянки цукру;
  • 100 г оцту;
  • 1 чайну ложку солі.

Все ретельно треба перемішати та довести до кипіння, а потім уже можна розливати в пропарені банки та закатати кришками.

Можна використати невеликі баночки з-під гірчиці. Це досить зручно та практично, тому що в такій посудині вона не встигає вивітритися, після того як її відкрили для вживання. Хоча аджика виходить настільки смачною, що на столі та в холодильнику надовго не затримується.

Гостра аджика з хріном

Аджика по-домашньому має приємний аромат та насичений гострий смак. Її можна використовувати як заправку до перших страв і закусок, для намазування на бутерброди, а ще вона надасть будь-якій страві нові смакові відтінки. Приготувавши на зиму таку гостру аджику з хріном, в кожної господині вийде здивувати своїх рідних.