Голубці з фаршем і рисом заморожені на зиму

Голубці – це смачна страва, але не завжди є час на її приготування. Тому щоб їсти те, що подобається і не стояти годинами біля пічки – можна приготувати голубці та заморозити їх на кілька разів.

Як готувати голубці з м’ясним фаршем і рисом

Спочатку треба приготувати фарш. Рекомендовано брати свинину. Також можна придбати вже готовий фарш. Необхідна кількість – 900 грамів.

Окрім фаршу треба взяти 200 грамів цибулі, порізаної дрібними кубиками.

нарізаємо цибулю

Також треба натерти на крупній тертці 150-200 грамів моркви.

трьом моркву

Тепер налийте на пательню трохи олії, викладіть моркву і цибулю та підсмажте до золотої скоринки.

Зажарка з цибулі та моркви

Ще треба зварити 100 грамів рису. Для фарширування овочів краще брати довгастий. Варити рис необхідно не більше 5-ти хвилин.

варимо рис

Важливо, щоб він побілів і злегка набряк.

недоварений рис

Далі прийшов час готувати начинку. Для цього необхідно змішати фарш, рис, овочі, сіль, суміш перців і  1 сире яйце.

Овочі, м'ясо і рис

Фарш необхідно дуже ретельно перемішати, аби маса вийшла однорідною.

Фарш для голубців

Тепер починаємо  працювати з капустою. Краще брати пухкий качан, з нього легше відділяти листи.

Якщо качан надто щільний, тоді видаліть кочерижку і покладіть капустину в мікрохвильовку (ввімкнену на повну потужність) на 5 хвилин. Після такої процедури, відділяти листи стане легше.

Акуратно зніміть листи, підрізаючи кожен біля основи.

капустяне листя

Далі візьміть велику каструлю, закип’ятіть в ній воду, кладіть по три листочка та бланшуйте їх по 1 хвилині. Потім відкиньте на друшляк, аби капуста вистигла.

Бланшуємо листя капусти

Як заморозити голубці з фаршем і рисом

Щоб листи краще згорталися, варто вирізати основні цупкі прожилки та трохи постукати по основі молотком для відбивання м’яса. Робити це треба після того, як капуста вистигне.

Далі в кожен листочок викладіть по столовій ложці маси (можна і більше), загорніть листи та викладіть на тацю, яку ви попередньо застелили харчовою плівкою. Таке деко треба поставити в морозильну камеру на добу.

формуємо голубець

готовий голубець

Коли 24 години минуть – витягайте голубці і кладіть їх в пакети, та повертайте назад в морозильну камеру.

заморожені голубці

Голубці в пакеті для заморожування

Така заготовка допоможе вам їсти голубці тоді коли ви схочете і в тій кількості, яка вам достатня.