Голубці – це смачна страва, але не завжди є час на її приготування. Тому щоб їсти те, що подобається і не стояти годинами біля пічки – можна приготувати голубці та заморозити їх на кілька разів.
Інгредієнти: Капуста білокачанна, Мал, Морква, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля, Чорний перець мелений, Яйця
Як готувати голубці з м’ясним фаршем і рисом
Спочатку треба приготувати фарш. Рекомендовано брати свинину. Також можна придбати вже готовий фарш. Необхідна кількість – 900 грамів.
Окрім фаршу треба взяти 200 грамів цибулі, порізаної дрібними кубиками.
Також треба натерти на крупній тертці 150-200 грамів моркви.
Тепер налийте на пательню трохи олії, викладіть моркву і цибулю та підсмажте до золотої скоринки.
Ще треба зварити 100 грамів рису. Для фарширування овочів краще брати довгастий. Варити рис необхідно не більше 5-ти хвилин.
Важливо, щоб він побілів і злегка набряк.
Далі прийшов час готувати начинку. Для цього необхідно змішати фарш, рис, овочі, сіль, суміш перців і 1 сире яйце.
Фарш необхідно дуже ретельно перемішати, аби маса вийшла однорідною.
Тепер починаємо працювати з капустою. Краще брати пухкий качан, з нього легше відділяти листи.
Якщо качан надто щільний, тоді видаліть кочерижку і покладіть капустину в мікрохвильовку (ввімкнену на повну потужність) на 5 хвилин. Після такої процедури, відділяти листи стане легше.
Акуратно зніміть листи, підрізаючи кожен біля основи.
Далі візьміть велику каструлю, закип’ятіть в ній воду, кладіть по три листочка та бланшуйте їх по 1 хвилині. Потім відкиньте на друшляк, аби капуста вистигла.
Як заморозити голубці з фаршем і рисом
Щоб листи краще згорталися, варто вирізати основні цупкі прожилки та трохи постукати по основі молотком для відбивання м’яса. Робити це треба після того, як капуста вистигне.
Далі в кожен листочок викладіть по столовій ложці маси (можна і більше), загорніть листи та викладіть на тацю, яку ви попередньо застелили харчовою плівкою. Таке деко треба поставити в морозильну камеру на добу.
Коли 24 години минуть – витягайте голубці і кладіть їх в пакети, та повертайте назад в морозильну камеру.
Така заготовка допоможе вам їсти голубці тоді коли ви схочете і в тій кількості, яка вам достатня.