Варення з гарбуза можна сміливо віднести до таких, які називають: саме саме саме – красиве, смачне і корисне. Далеко не кожна господиня вміє варити гарбузове варення, оскільки, гарбуз є овочем. А у нас, останнім часом, з таким солодкими заготовками, в основному, асоціюють ягоди і фрукти.
Як приготувати варення з гарбуза в домашніх умовах.
Найкраще, для приготування підійдуть солодкі, цукрові сорти, причому, для цього рецепта необхідно брати злегка недостиглі плоди.
Для домашнього варення нам необхідно:
- 2 кг м’якоті гарбуза,
- 3 кг цукру,
- 2 склянки води.
Щоб зварити варення, м’якоть нарізаємо приблизно однаковими кубиками (см на см), бланшуємо їх в киплячій воді (достатньо 3-4 хвилин), швидко опускаємо в ємність з дуже холодною водою, потім виймаємо.
З половини рецептурної кількості цукру і води готуємо сироп, заливаємо їм гарбузову заготовку, після моменту закипання готуємо ще кілька хвилин. Охолоджуємо, додаємо ще 1,5 кг цукру, знову проварюємо і залишаємо на ніч. Закип’ятимо втретє і відразу розкладемо по приготовленій тарі.
Закручуємо.
Таке варення з гарбуза, приготоване в домашніх умовах, припаде до смаку не тільки дорослим, але й діткам.