Гарбуз консервований на зиму – рецепт простої і смачної заготовки з гарбуза.

Консервований гарбуз – це одна з найсмачніших та найкорисніших страв. Її можна поставити як на повсякденний, так і на святковий стіл. І консервувати гарбузи – це дуже просто.

Як консервувати гарбуз на зиму

гарбуз

Для початку гарбузики розрізають навпіл, витягують з них насіння та волокна. Після цього необхідно зрізати цупку шкірку. Варто брати гострий ніж, бо шкірка може бути дуже міцною.

Потім м’якіть нарізається на кубики розміром від 1-го до 3-х сантиметрів.

Далі шматочки варять 1-2 хвилини і швидко перекладають в посуд з холодною водою.

Коли кубики охолонуть, їх треба викласти в банки по 1 літру, додати туди по:

  • шматочку кориці довжиною в 1 сантиметр;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 3 бутона гвоздики.

Якщо банки більші, то і кількість спецій треба збільшувати пропорційно. Після цього в кожну банку треба додати по столовій ложці дев’ятивідсоткового оцту.

Тепер лишилося зробити розсіл. Для цього треба взяти:

  • вода – 1 літр;
  • цукор – 2 чайних ложки;
  • сіль – 3 чайних ложки.

Після цього банки стерилізують 30 хвилин в кип’яченій воді і закручують кришками.

Смакуйте гарбуз в вигляді закуски, адже вони не поступаються по хрумкості та ароматності огіркам і помідорам.