Консервований гарбуз – це одна з найсмачніших та найкорисніших страв. Її можна поставити як на повсякденний, так і на святковий стіл. І консервувати гарбузи – це дуже просто.
Інгредієнти: Гарбуз, Гвоздика, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Як консервувати гарбуз на зиму
Для початку гарбузики розрізають навпіл, витягують з них насіння та волокна. Після цього необхідно зрізати цупку шкірку. Варто брати гострий ніж, бо шкірка може бути дуже міцною.
Потім м’якіть нарізається на кубики розміром від 1-го до 3-х сантиметрів.
Далі шматочки варять 1-2 хвилини і швидко перекладають в посуд з холодною водою.
Коли кубики охолонуть, їх треба викласти в банки по 1 літру, додати туди по:
- шматочку кориці довжиною в 1 сантиметр;
- 3 горошини чорного перцю;
- 3 бутона гвоздики.
Якщо банки більші, то і кількість спецій треба збільшувати пропорційно. Після цього в кожну банку треба додати по столовій ложці дев’ятивідсоткового оцту.
Тепер лишилося зробити розсіл. Для цього треба взяти:
- вода – 1 літр;
- цукор – 2 чайних ложки;
- сіль – 3 чайних ложки.
Після цього банки стерилізують 30 хвилин в кип’яченій воді і закручують кришками.
Смакуйте гарбуз в вигляді закуски, адже вони не поступаються по хрумкості та ароматності огіркам і помідорам.