Хочу розповісти свій домашній рецепт як приготувати фруктовий мус з Мірабелі – найсмачніший, дуже запашний і красивий. Для тих, кому вперше зустрілася ця назва, мірабель – це сорт жовтої сливи.
Інгредієнти: Лимон, Сливи, Цукор
Як зробити фруктовий мус самостійно в домашніх умовах.
І так, добре доспілу мірабель треба ретельно перемити і позбавити від кісточок.
М’якоть мірабелі потовкти порцеляновим товкачем, перекласти в таз і кип’ятити п’ять хвилин.
Потім, покласти цукор і сік лимона (на 1,6 кг сливи – 40 грам цукру і сік з одного лимона) і потім варити на слабкому вогні, до тих пір, поки він не стане на Ваш погляд досить щільним.
Перекладати готовий мус в банки потрібно в гарячому вигляді.
Заготівлю необхідно піддати стерилізації: ½ літрові банки – 25 хвилин, 1 літрові – 45 хвилин.
Після стерилізації консервацію потрібно відразу закатати.
Взимку, смачний і красивий фруктовий мус з мірабелі хороший просто з хлібом або булкою. Крім цього, він просто незамінний при приготуванні різних смачних десертів і при випічці.