Фаршировані патисони з болгарським перцем мариновані на зиму – смачний рецепт маринованої заготовки з патисонів.

Закуска з тарілчастого гарбуза – саме так правильніше називають патисон. Приготоване за цим рецептом асорті з патисонами – це відмінне доповнення до будь-якого гарячого блюда. За своїми смаковими якостями квашені з корінням патисони можуть з успіхом позмагатися з улюбленими всіма солоними огірочками. Секрет криється в дивовижній здатності патисонів вбирати в свою м’якоть різні запахи.

Як маринувати патисони з болгарським перцем.

Маринування патисонів починається з того, що необхідно взяти запашні коріння – морквину, селеру, пастернак, цибулю (можна головки зеленої цибулі). Їх необхідно ретельно промити і дуже сильно подрібнити ножем.

Дрібно нарізану овочеву суміш потрібно посолити, приправити меленим перцем, перемішати і поставити пасеруватись в маслі на несильному полум’ї. Пасерування (по-французьки «пропускання»), розм’якшить овочі, збереже яскравий морквяний колір нашого «фаршу» та ароматні ефірні масла коріння.

Готуємо патисони для фарширування.

Патисони для квашення в маринаді краще вибирати молочної зрілості – з ніжною шкіркою і без насіння всередині. Їх потрібно помити, розрізати навпіл і вичистити серцевину, або зробити гарбузову «каструльку», зрізавши з патисонів верхівку і також вирізавши м’якоть з насінням.

Тепер, залишається тільки нафарширувати наші тарілчасті гарбузини ароматною, змішаною до однорідності начинкою.

Складіть фаршировані плоди в банку і залийте заздалегідь приготовленим холодним маринадом, який вариться з розрахунку: 50 грамів цукру і 60 грамів солі на 1 літр води.

Фарширований тарілчастий гарбуз зберігається в темному прохолодному місці, закритий пластиковою кришкою або обв’язаний полотном.

Завдяки пасеруванню, начинка на протязі всього зберігання зберігає гарний і апетитний помаранчевий колір. Тому, мариновані патисони фаршировані болгарським перцем, взимку не тільки здивують Ваших гостей ароматом і смаком, але ще і стануть яскравою «родзинкою» вашого столу.