Баклажани в будь-якому вигляді мають дивну властивість гармоніювати, практично, з будь-яким гарніром. Сьогодні я буду робити на зиму квашені баклажани з часником і зеленню. Овочі буду складати в банки, але, в принципі, можна складати і в будь-яку іншу ємність. Для тих, хто ще не пробував фаршировані квашені баклажани, повинна сказати, що в поєднанні з такими синенькими, проста смажена картопля стане ситною і смачною вечерею для всієї родини. Приготувати таку закуску з баклажан на зиму не складе труднощів, а мій простий рецепт з покроково зробленими фото розкриє всі тонкощі приготування.
Інгредієнти: Баклажани, Вода, Зелень петрушки, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Для заготовки візьмемо баклажани (в народі їх називають синенькі), часник і петрушку. Для начинки 6-ти штук плодів середнього розміру беру 2 головки часнику і пучок петрушки.
Для розсолу: 1,5 літра води, 2 ст.л. солі з гіркою, 5-6 штук чорного перцю горошком.
Як приготувати квашені баклажани на зиму
Овочі миємо і викладаємо на деко.
Часник очищаємо від лушпиння і перемелюємо в блендері або добре розчавлює ножем. Зелень миємо, просушуємо і дрібно нарізаємо.
Баклажани запікаємо в духовці при температурі 180 градусів, приблизно, 20-30 хвилин. Періодично перевіряємо їх готовність, проколюючи вилкою.
Овочі не повинні бути сильно м’якими. Запечені баклажани виймаємо з духовки і ставимо під прес на ніч для стікання зайвого соку.
Як бачите на фото, для преса можна використовувати конструкцію з кухонної дошки і будь-якого важкого предмета зверху. Залишаємо таку конструкцію годин на 12. Я намагаюся підібрати час приготування так, що б залишити синенькі під пресом на ніч.
Вранці, готуємо розсол з води, солі і перцю. Потім, надрізаємо баклажани уздовж з одного боку.
Начиняємо сумішшю часнику і зелені.
Нещільно укладаємо фаршировані баклажани з часником і зеленню в чисті банки та заливаємо остиглим розсолом.
Закриваємо заготовки з синеньких капроновою кришкою та залишаємо на пару-трійку днів при кімнатній температурі для бродіння. Далі, зберігаємо в погребі чи холодильнику. Через тиждень овочі з часником вже заквасяться і стравою можна пригощатись.
Для подачі на стіл, квашені баклажани фаршировані часником і зеленню потрібно нарізати на невеликі шматочки, посипати дрібно нарізаною цибулею і полити олією.
Як приготувати квашені фаршировані баклажани з морквою демонструє відео-рецепт Від мамулі.